4–6 PORT 25 MIN
25 min
Portioner: 6
1 förp. Haloumi
150 g cheddarost eller riven texmexost
1 burk svarta bönor
1 chilifrukt, röd eller grön
1 stor förp. Nachochips
½ sats guacamole
4–5 rädisor
korianderblad till dekoration
GUACAMOLE MED PICKLAD CHILI
2 mogna avokador
½ rödlök
½ kruka koriander
1 grön eller röd picklad chilifrukt
1 tomat
salt
svartpeppar
1 lime
GUACAMOLE MED PICKLAD CHILI: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skala och finhacka löken. Hacka koriander och tomat. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Mosa avokadoköttet i en mortel. Tillsätt lök, koriander, chilifrukt och tomat. Salta och peppra. Ringla över saften från en lime och rör ihop.
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Riv haloumin och cheddarosten. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Kärna ur och finstrimla chilin.
3. Arrangera hälften av chipsen på en plåt. Strö över hälften av haloumi- och cheddarosten. Toppa med hälften av bönorna och chilin samt hälften av guacamolen i små klickar.
4. Ställ in plåten i mitten av ugnen cirka 5 minuter eller tills osten börjar smälta.
5. Ta ut plåten och lägg på resten av chipsen. Strö över riven ost (spara lite haloumi till garnering), bönor, chili och guacamole. Ställ in plåten i mitten av ugnen ytterligare 5–10 minuter eller tills osten bubblar på ytan och chipsen fått färg. Garnera med rädisor, korianderblad och riven haloumiost.