Vad kan man laga med högrev? Här är ett av våra mer populära recept på långkokt högrev i ugn. Högrev som har fått ligga och puttra i flera timmar smakar magiskt! Den här fantastiska rätten får smak från röd vin, grönsaker och kryddor och serveras med en underbar sås på vispgrädde.
0 min
Portioner: 4
1 kg högrev (eller annat helt kött i bit)
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 st morot
1 st palsternacka
1 st purjolök
1 st gul lök
½ kruka färsk timjan
2 st lagerblad
3 dl rött matlagningsvin
SÅS:
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 kg kokt potatis
1. Sätt ugnen på 90°.
2. Gnid in högreven med salt och vitpeppar och lägg i en ugnsfast gryta, undvik använda en gryta med ljus emalj då vintet kan fastna lite i emaljen.
3. Lägg alla grönsaker i grytan, fyll på med vin och vatten så att det precis täcker köttbiten, minst 2/3 av köttet ska vara täckt..
4. Lägg i lagerblad och lite timjan.
5. Täck grytan med folie eller ett ugnssäkert lock och ställ in i ugnen.
6. Tillaga i ca 12 timmar.
7. När köttet är klart lyft ur det ur grytan, sila buljongen och koka samman med grädde till en god sås.
8. Servera med kokt potatis.