Vad kan man laga med högrev? Här är ett av våra mer populära recept på långkokt högrev i ugn.
Högrev som har fått ligga och puttra i flera timmar smakar magiskt! Den här fantastiska rätten får smak från röd vin, grönsaker och kryddor som får gotta ihop sig i ca 12 timmar. Sedan använder du buljongen och kokar samman med grädde till en underbart enkel sås.
Tips! Undvik använda en gryta med ljus emalj då vintet kan fastna lite i emaljen.
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
317,04 kr
1 kg
högrev (eller annat helt kött i bit)
1 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 st
morot
1 st
palsternacka
1 st
purjolök
1 st
lök
0.5 kruka
timjan
2 st
lagerblad
3 dl
rött matlagningsvin
SÅS
1.5 dl
vispgrädde
1 tsk
svartpeppar
1 kg
kokt potatis
1 kg
högrev (eller annat helt kött i bit)
1 tsk
salt
1 tsk
vitpeppar
1 st
morot
1 st
palsternacka
1 st
purjolök
1 st
lök
0.5 kruka
timjan
2 st
lagerblad
3 dl
rött matlagningsvin
SÅS
1.5 dl
vispgrädde
1 tsk
svartpeppar
1 kg
kokt potatis
1. Sätt ugnen på 90°.
2. Gnid in högreven med salt och vitpeppar och lägg i en ugnsfast gryta.
3. Lägg alla grönsaker i grytan, fyll på med vin och vatten så att det precis täcker köttbiten, minst 2/3 av köttet ska vara täckt..
4. Lägg i lagerblad och lite timjan.
5. Täck grytan med folie eller ett ugnssäkert lock och ställ in i ugnen.
6. Tillaga i ca 12 timmar.
7. När köttet är klart lyft ur det ur grytan, sila buljongen och koka samman med grädde och smaka av med salt och peppar till en god sås.
8. Servera med kokt potatis.
Tips! Servera med en klick kall gräddfil som smakar så gott till den mustiga långkokta högreven.
Köpklart recept för totalt
317,04 kr
Köpklart recept för
317,04 kr