Norrländsk kebab

En underbar kebab på renskav, pepparrot och enbär. Perfekt för dagar i solen, picknicken eller när som helst!

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

491,62 kr

Norrländsk kebab
  • 0.5 msk

    timjan

  • 0.5 msk

    rosmarin

  • 2 st

    enbär

  • 1 tsk

    fänkålsfrö

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 2 pk

    renskav

  • 2 msk

    smör

  • 1 st

    strimlad gul lök

  • 200 g

    kantareller eller annan svamp

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 200 g

    färskost med pepparrot

  • 0.5 dl

    vatten

  • 2 msk

    riven pepparrot

  • 1 påse

    salladsmix

  • 4 st

    små tunnbröd eller pitabröd

  • 1 dl

    rårörda lingon

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 0.5 msk

    timjan

  • 0.5 msk

    rosmarin

  • 2 st

    enbär

  • 1 tsk

    fänkålsfrö

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 2 pk

    renskav

  • 2 msk

    smör

  • 1 st

    strimlad gul lök

  • 200 g

    kantareller eller annan svamp

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 200 g

    färskost med pepparrot

  • 0.5 dl

    vatten

  • 2 msk

    riven pepparrot

  • 1 påse

    salladsmix

  • 4 st

    små tunnbröd eller pitabröd

  • 1 dl

    rårörda lingon

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Mortla kryddorna. Bryn den lätt upptinade skaven lite knaprig i smör. Lägg åt sidan. Stek sedan lök och svamp.

2. Vänd ner i skaven tillsammans med kryddorna, smaka av med salt och peppar.

3. Rör ut färskosten med lite vatten och blanda med riven pepparrot.

4. Bred ut lite pepparrotskräm på tunnbröden, fyll på med skav, sallad och lite lingon.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

491,62 kr

Köpklart recept för

491,62 kr