Hemköp

Norrländsk kebab

En underbar kebab på renskav, pepparrot och enbär. Perfekt för dagar i solen, picknicken eller när som helst!

30 min

Norrländsk kebab

Ingredienser

  • 0.5 msk
    timjan
  • 0.5 msk
    rosmarin
  • 2 st
    enbär
  • 1 tsk
    fänkålsfrö
  • 0.5 tsk
    svartpeppar
  • 2 pk
    renskav
  • 2 msk
    smör
  • 1 st
    strimlad gul lök
  • 200 g
    kantareller eller annan svamp
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 200 g
    färskost med pepparrot
  • 0.5 dl
    vatten
  • 2 msk
    riven pepparrot
  • 1 påse
    salladsmix
  • 4 st
    små tunnbröd eller pitabröd
  • 1 dl
    rårörda lingon

Gör så här

1. Mortla kryddorna. Bryn den lätt upptinade skaven lite knaprig i smör. Lägg åt sidan. Stek sedan lök och svamp.

2. Vänd ner i skaven tillsammans med kryddorna, smaka av med salt och peppar.

3. Rör ut färskosten med lite vatten och blanda med riven pepparrot.

4. Bred ut lite pepparrotskräm på tunnbröden, fyll på med skav, sallad och lite lingon.

4 portioner

Hemköp chat icon