Nötfärsbiffar med chimichurri

Chimichurri är en örtig, syrlig och lätt kryddig sås från Argentina som snabbt lyfter vilken vardagsmiddag som helst. Här får den toppa saftiga biffar och en fräsch bulgursallad med krispiga grönsaker. Såsen rör du enkelt ihop själv, och vill du ha mer sting? Smaka av med lite extra sambal oelek. Det här är en rätt som känns lite festlig men är enkel nog för en vanlig vardag – prova och upptäck hur mycket smak du kan få fram med endast få ingredienser.

30 min

21 ingredienser


Köpklart recept för totalt

296,03 kr

Nötfärsbiffar med chimichurri

SÖTPOTATIS

  • 1 st

    sötpotatis

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

BULGURSALLAD

  • 250 g

    bulgur

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 0.5 st

    citron

  • 2 krm

    salt

NÖTFÄRSBIFFAR

  • 1 st

    ägg

  • 2 tsk

    spiskummin

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 msk

    smör

CHIMICHURRI

  • 20 g

    persilja

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 st

    citron

  • 0.75 tsk

    sambal oelek

  • 1 tsk

    honung

  • 2 krm

    salt

Ingredienser

SÖTPOTATIS

  • 1 st

    sötpotatis

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

BULGURSALLAD

  • 250 g

    bulgur

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 0.5 st

    citron

  • 2 krm

    salt

NÖTFÄRSBIFFAR

  • 1 st

    ägg

  • 2 tsk

    spiskummin

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 msk

    smör

CHIMICHURRI

  • 20 g

    persilja

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 st

    citron

  • 0.75 tsk

    sambal oelek

  • 1 tsk

    honung

  • 2 krm

    salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, kastrull med lock, bunke, stekpanna, skål och serveringsfat.

2. Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15–20 min.

3. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Blanda ägg, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner nötfärs och blanda väl. Forma färsen med lätt blöta händer till 8 biffar. Hetta upp pannan med smör och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.

5. Finhacka persilja. Blanda hälften av persiljan, olivolja, pressad vitlök, skalet och saften från citron, sambal oelek, honung och salt i skålen.

6. Kvarta körsbärstomater. Blanda bulgur med tomaterna, den rostade sötpotatisen, skal och saft från citron, resten av persiljan och salt på fatet.

7. Servera nötfärsbiffarna med bulgursalladen och chimichurrin.

Saftiga biffar, kryddig chimichurri och fräsch bulgursallad i perfekt harmoni. En färgstark rätt som lyfter både smaklökar och middagsstämning.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

296,03 kr

Köpklart recept för

296,03 kr