Den här rätten är en flirt med den klassiska thailändska rätten pad thai. I stället för risnudlar använder vi udonnudlar. Tofu kan bytas ut till kyckling för den som önskar.
60 min
MARINAD
PICKLAD MOROT
OMELETT
1. Hacka ingefäran fint, plocka bladen från koriandern och spara till dekoration, hacka stjälkarna fint. Blanda ingefära och hackad koriander med övriga ingredienser till marinaden.
2. Torka av tofun lätt med hushållspapper och skär i 1,5 cm kuber. Om du använder kyckling, skär i 2 cm strimlor. Blanda tofu eller kyckling med hälften av marinaden. Ställ åt sidan.
3. Skär moroten i tunna stickor och blanda med lagen från ingefäran, ställ åt sidan.
4. Häll olja i en stekpanna, värm upp på medeltemperatur. Blanda äggen med en nypa salt, häll i stekpannan och stek till en tunn omelett.
5. Låt omeletten svalna, lägg den sedan på en skärbräda och skär i strimlor, cirka 1 x 10 cm.
6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av och ställ åt sidan.
7. Hacka jordnötterna och rosta i 2–3 minuter i en torr panna, ställ åt sidan. Skölj av vårlöken och skär i tunna skivor (ej den mörkgröna blasten).
8. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek tofun gyllenbrun. Om du använder kyckling, se till att den är genomstekt.
9. Lägg nudlar och resterande marinad i pannan, blanda tills allt är varmt, detta behöver eventuellt göras i två omgångar. Tillsätt vårlök och hälften av koriandern, blanda igen.
10. Lägg upp på ett serveringsfat eller tallrikar, toppa med strimlad omelett, jordnötter, picklad morot och koriander.
4 portioner