Asiatisk nudelsallad med marinerad tofu

Den här rätten är en flirt med den klassiska thailändska rätten pad thai. I stället för risnudlar använder vi udonnudlar. Tofu kan bytas ut till kyckling för den som önskar.

60 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

410,64 kr

Asiatisk nudelsallad med marinerad tofu
  • 250 g

    udonnudlar

  • 1 dl

    osaltade jordnötter

  • 2 st

    vår-/salladslök

MARINAD

  • 2 msk

    inlagd ingefära + lag 1 kruka koriander

  • 1 kruka

    koriander

  • 1 dl

    ostronsås

  • 1 msk

    sriracha

  • 2 tsk

    sesamolja

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 msk

    mirin (japanskt risvin)

  • 400 g

    fast tofu (eller kycklinglår)

  • 2 msk

    neutral olja

PICKLAD MOROT

  • 1 st

    liten morot

  • 0.5 dl

    lag från den inlagda ingefäran

OMELETT

  • 2 st

    ägg

  • 1 nypa

    salt

  • 1 msk

    neutral olja

Ingredienser

  • 250 g

    udonnudlar

  • 1 dl

    osaltade jordnötter

  • 2 st

    vår-/salladslök

MARINAD

  • 2 msk

    inlagd ingefära + lag 1 kruka koriander

  • 1 kruka

    koriander

  • 1 dl

    ostronsås

  • 1 msk

    sriracha

  • 2 tsk

    sesamolja

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 msk

    mirin (japanskt risvin)

  • 400 g

    fast tofu (eller kycklinglår)

  • 2 msk

    neutral olja

PICKLAD MOROT

  • 1 st

    liten morot

  • 0.5 dl

    lag från den inlagda ingefäran

OMELETT

  • 2 st

    ägg

  • 1 nypa

    salt

  • 1 msk

    neutral olja

Gör så här

1. Hacka ingefäran fint, plocka bladen från koriandern och spara till dekoration, hacka stjälkarna fint. Blanda ingefära och hackad koriander med övriga ingredienser till marinaden.

2. Torka av tofun lätt med hushållspapper och skär i 1,5 cm kuber. Om du använder kyckling, skär i 2 cm strimlor. Blanda tofu eller kyckling med hälften av marinaden. Ställ åt sidan.

3. Skär moroten i tunna stickor och blanda med lagen från ingefäran, ställ åt sidan.

4. Häll olja i en stekpanna, värm upp på medeltemperatur. Blanda äggen med en nypa salt, häll i stekpannan och stek till en tunn omelett.

5. Låt omeletten svalna, lägg den sedan på en skärbräda och skär i strimlor, cirka 1 x 10 cm.

6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av och ställ åt sidan.

7. Hacka jordnötterna och rosta i 2–3 minuter i en torr panna, ställ åt sidan. Skölj av vårlöken och skär i tunna skivor (ej den mörkgröna blasten).

8. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek tofun gyllenbrun. Om du använder kyckling, se till att den är genomstekt.

9. Lägg nudlar och resterande marinad i pannan, blanda tills allt är varmt, detta behöver eventuellt göras i två omgångar. Tillsätt vårlök och hälften av koriandern, blanda igen.

10. Lägg upp på ett serveringsfat eller tallrikar, toppa med strimlad omelett, jordnötter, picklad morot och koriander.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

410,64 kr

Köpklart recept för

410,64 kr