En snabblagad och god nudelsoppa med härliga grönsaker, nudlar och kycklingfilé. Smaksätt soppan med ingefära, chili och citrongräs för lite extra sting.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
212,82 kr
1 l
vatten
2 msk
koncentrerad kycklingfond
3 cm
ingefära, tunnskivad
1 st
vitlöksklyfta, tunnskivad
1 st
röd chili, urkärnad och skivad
2 msk
japansk soja
1 st
citrongräs, tunnskivad
2 st
kycklingfiléer
0.5 tsk
salt
2 msk
sweet chilisås
250 g
glasnudlar
65 g
babyspenat
1 fp
böngroddar (180 g)
1 st
lime i klyftor
Allergiinformation
laktos och soja
1 l
vatten
2 msk
koncentrerad kycklingfond
3 cm
ingefära, tunnskivad
1 st
vitlöksklyfta, tunnskivad
1 st
röd chili, urkärnad och skivad
2 msk
japansk soja
1 st
citrongräs, tunnskivad
2 st
kycklingfiléer
0.5 tsk
salt
2 msk
sweet chilisås
250 g
glasnudlar
65 g
babyspenat
1 fp
böngroddar (180 g)
1 st
lime i klyftor
Allergiinformation
laktos och soja
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka upp vatten och fond. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, citrongräs och soja i buljongen. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Pensla kycklingen med salt och sweet chilisås. Ugnsstek ca 20 minuter, låt svalna lite och skiva.
4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten, låt rinna av och fördela i 4 skålar.
5. Häll buljongen över nudlarna och toppa med skivad kyckling, spenat, groddar och limeklyfta.
Köpklart recept för totalt
212,82 kr
Köpklart recept för
212,82 kr