Nudelsoppa med kyckling och lime

En snabblagad och god nudelsoppa med härliga grönsaker, nudlar och kycklingfilé. Smaksätt soppan med ingefära, chili och citrongräs för lite extra sting.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

212,82 kr

Nudelsoppa med kyckling och lime
  • 1 l

    vatten

  • 2 msk

    koncentrerad kycklingfond

  • 3 cm

    ingefära, tunnskivad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, tunnskivad

  • 1 st

    röd chili, urkärnad och skivad

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 st

    citrongräs, tunnskivad

  • 2 st

    kycklingfiléer

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 msk

    sweet chilisås

  • 250 g

    glasnudlar

  • 65 g

    babyspenat

  • 1 fp

    böngroddar (180 g)

  • 1 st

    lime i klyftor

Allergiinformation

laktos och soja

Ingredienser

  • 1 l

    vatten

  • 2 msk

    koncentrerad kycklingfond

  • 3 cm

    ingefära, tunnskivad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, tunnskivad

  • 1 st

    röd chili, urkärnad och skivad

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 st

    citrongräs, tunnskivad

  • 2 st

    kycklingfiléer

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 msk

    sweet chilisås

  • 250 g

    glasnudlar

  • 65 g

    babyspenat

  • 1 fp

    böngroddar (180 g)

  • 1 st

    lime i klyftor

Allergiinformation

laktos och soja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Koka upp vatten och fond. Tillsätt ingefära, vitlök, chili, citrongräs och soja i buljongen. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Pensla kycklingen med salt och sweet chilisås. Ugnsstek ca 20 minuter, låt svalna lite och skiva.

4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten, låt rinna av och fördela i 4 skålar.

5. Häll buljongen över nudlarna och toppa med skivad kyckling, spenat, groddar och limeklyfta.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

212,82 kr

Köpklart recept för

212,82 kr