Nudlar med kyckling i het jordnötssås

Jordnötssmör, chili och kokosmjölk förvandlar den här middagen till allt utom vardagstråkig! Sött, krispigt, lent och hett på en gång. Perfekt, helt enkelt.

20 min

Nudlar med kyckling i het jordnötssås

Ingredienser

  • 2 msk
    rapsolja
  • 3 st
    kycklinglår
  • 1 fp
    shirataki-nudlar
  • 2 st
    salladslökar (+mer till topping om du vill)
  • 1 st
    chili efter smak (+ mer till topping om du vill)
  • 2 dl
    kokosmjölk
  • 0.5 dl
    jordnötssmör
  • 0.5 tsk
    riven ingefära
  • 0.5 dl
    passerade tomater
  • 1 msk
    sesamolja
  • 2 msk
    soja
  • 0.5 st
    lime
  • 2 dl
    frysta sojabönor

Topping

  • 1 knippe
    koriander

Gör så här

1. Låt sojabönorna tina i rumstemperatur.

2. Stek kycklingen i smör i en djup stekpanna. När den stekt klart lyfter du kycklingen ur pannan och börjar med såsen.

3. Finhacka chili och salladslök och stek på låg värme i stekpannan.

4. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, riven ingefära, passerade tomater, sesamolja, soja och limesaft. Koka i 10 minuter och smaka av.

5. Skölj shirataki-nudlar i kallt vatten och lägg nudlar och sojabönor i såsen. Värm snabbt.

6. Lägg upp nudlarna på en tallrik och toppa med kyckling, salladslök, koriander, chili och lite pressad lime.

3 portioner