Jordnötssmör, chili och kokosmjölk förvandlar den här middagen till allt utom vardagstråkig! Sött, krispigt, lent och hett på en gång. Perfekt, helt enkelt.
20 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
331,26 kr
2 msk
rapsolja
3 st
kycklinglår
1 fp
shirataki-nudlar
2 st
salladslökar (+mer till topping om du vill)
1 st
chili efter smak (+ mer till topping om du vill)
2 dl
kokosmjölk
0.5 dl
jordnötssmör
0.5 tsk
riven ingefära
0.5 dl
passerade tomater
1 msk
sesamolja
2 msk
soja
0.5 st
lime
2 dl
frysta sojabönor
Topping
1 knippe
koriander
Allergiinformation
nötter, soja och jordnötter
2 msk
rapsolja
3 st
kycklinglår
1 fp
shirataki-nudlar
2 st
salladslökar (+mer till topping om du vill)
1 st
chili efter smak (+ mer till topping om du vill)
2 dl
kokosmjölk
0.5 dl
jordnötssmör
0.5 tsk
riven ingefära
0.5 dl
passerade tomater
1 msk
sesamolja
2 msk
soja
0.5 st
lime
2 dl
frysta sojabönor
Topping
1 knippe
koriander
Allergiinformation
nötter, soja och jordnötter
1. Låt sojabönorna tina i rumstemperatur.
2. Stek kycklingen i smör i en djup stekpanna. När den stekt klart lyfter du kycklingen ur pannan och börjar med såsen.
3. Finhacka chili och salladslök och stek på låg värme i stekpannan.
4. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, riven ingefära, passerade tomater, sesamolja, soja och limesaft. Koka i 10 minuter och smaka av.
5. Skölj shirataki-nudlar i kallt vatten och lägg nudlar och sojabönor i såsen. Värm snabbt.
6. Lägg upp nudlarna på en tallrik och toppa med kyckling, salladslök, koriander, chili och lite pressad lime.
Köpklart recept för totalt
331,26 kr
Köpklart recept för
331,26 kr