Nudlar med krispiga vårgrönsaker och tahinidressing

Nudlar med smak av både vårens första grönsaker och en ljuvlig dressing med soja och tahini, perfekt till första lunchen på balkongen eller att äta inne när aprilsnön yr utanför fönstren. Nudlar mot ljusare tider!

30 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

318,49 kr

Nudlar med krispiga vårgrönsaker och tahinidressing
  • 0.75 dl

    ljus tahini

  • 1 msk

    honung

  • 2.5 msk

    ljus soja

  • 2 st

    lime

  • 250 g

    äggnudlar

  • 1 nypa

    salt

  • 150 g

    morötter

  • 100 g

    polkabetor

  • 50 g

    rädisor

  • 3 st

    salladslökar

  • 1 kruka

    mynta

  • 1 kruka

    koriander

  • 2 msk

    sesamfrö

Allergiinformation

gluten, soja och ägg

Ingredienser

  • 0.75 dl

    ljus tahini

  • 1 msk

    honung

  • 2.5 msk

    ljus soja

  • 2 st

    lime

  • 250 g

    äggnudlar

  • 1 nypa

    salt

  • 150 g

    morötter

  • 100 g

    polkabetor

  • 50 g

    rädisor

  • 3 st

    salladslökar

  • 1 kruka

    mynta

  • 1 kruka

    koriander

  • 2 msk

    sesamfrö

Allergiinformation

gluten, soja och ägg

Gör så här

1. Blanda tahini, honung, soja och saften från en lime med 3 msk hett vatten till en krämig dressing.

2. Strimla eller hyvla morötterna och betorna mycket tunt. Skiva rädisor och salladslök. Plocka bladen från örterna.

3. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten och låt rinna av.

4. Blanda nudlarna med dressingen. Vänd i grönsakerna och toppa med salladslök, örter och sesamfrön. Servera med extra lime att pressa över.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

318,49 kr

Köpklart recept för

318,49 kr