Omelett – grundrecept

Omelett är en mättande och mångsidig rätt som du enkelt avnjuter, till frukost, lunch, middag eller mellanmål. Om du letar efter ett grundrecept på omelett så finns det precis här. Du svänger ihop omeletten med ägg, smör, salt och peppar, och smaksätter med det du har hemma i kylen just nu. Servera på bröd eller med en fräsch sallad. Eller varför inte rulla ihop omeletten och ta med ut på picknicken?

10 min

Omelett – grundrecept

Ingredienser

  • 3 st
    ägg
  • 3 msk
    vatten
  • 1 krm
    salt
  • 0.5 krm
    svartpeppar (från kvarnen)
  • 1 msk
    smör

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med vatten, salt och peppar.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna.
  3. Häll smeten i pannan, rör med trägaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten av stekpannan.
  4. Omeletten är klar när ytan är krämig och den har släppt på kanterna.
  5. Vik dubbel och servera direkt.

Tips: Det är gott att riva över lite god ost i slutet av stekningen av omeletten. Eller fräsa lite skivade champinjoner och lök i pannan innan omelettsmeten hälls på.

1 portioner