Recept från Garant. Visst älskar man maträtter som kan tillagas i en och samma gryta? Förutom att det sparas disk så är denna gryta lättlagad, god och perfekt i matlådan. Detta recept på one pot dijonkyckling med potatis och gräddig sås tillagas på endast 30 minuter – i en enda ugnssäker gryta!
30 min
Sätt ugnen på 200 °C, över- och undervärme.
Blanda potatis och kycklingfiléer i en stor skål och massera med olivolja, torkade örter och salt.
Hetta upp olja och smör i en stor och ugnssäker gryta. När smöret smält och puttrar, tillsätter du kycklingen och potatisen.
Stek kycklingen gyllene på bägge sidor (ca 5 minuter på vardera sida). Har du inte tillräckligt med plats så kan du steka kycklingen och potatisen i omgångar. När både kyckling och potatisen är gyllene, lyfter du över dem på ett fat och täcker med ugnsfolie medan du förbereder såsen.
I samma gryta, utan att diska bort alla goda smaker, häller du nu i gul lök och vitlök och fräser på i ca 3 minuter. Tillsätt en liten klick smör om det är nödvändigt.
Tillsätt grädde, vatten, matlagningsvin, fond och dijonsenap. Koka upp under omrörning. Rör nu ner grönkål för att sedan lägga tillbaka kycklingen och potatisen i grytan.
Ställ nu in hela grytan (utan lock) i ugnen i ca 15 minuter. Kolla sedan så att kyckling och potatis känns färdiga. Tips! Det är väldigt gott att riva på lite parmesan innan grytan skjutsas in i ugnen.
Pressa lite citron över och sleva upp kyckling och potatis och toppa med massvis av sås – allt från samma gryta.
4 portioner