One pot dijonkyckling
Recept från Garant. Visst älskar man maträtter som kan tillagas i en och samma gryta? Förutom att det sparas disk så är denna gryta lättlagad, god och perfekt i matlådan. Detta recept på one pot dijonkyckling med potatis och gräddig sås tillagas på endast 30 minuter – i en enda ugnssäker gryta!
30 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
185,02 kr
700 g
potatis, delade
4 st
fryst kycklingfilé, upptinad
1.5 msk
olivolja
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin
1 tsk
oregano
1 tsk
salt
1 msk
olja
25 g
smör
1 st
gul lök, finhackad
2 st
vitlöksklyfta
4 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
2 dl
vitt matlagningsvin
2 msk
kycklingfond
3 msk
dijonsenap
100 g
grönkål
1 dl
parmesan (till gratinering)
0.5 st
citron, saft
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och soja
Ingredienser
700 g
potatis, delade
4 st
fryst kycklingfilé, upptinad
1.5 msk
olivolja
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin
1 tsk
oregano
1 tsk
salt
1 msk
olja
25 g
smör
1 st
gul lök, finhackad
2 st
vitlöksklyfta
4 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
2 dl
vitt matlagningsvin
2 msk
kycklingfond
3 msk
dijonsenap
100 g
grönkål
1 dl
parmesan (till gratinering)
0.5 st
citron, saft
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och soja
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 °C, över- och undervärme.
-
Blanda potatis och kycklingfiléer i en stor skål och massera med olivolja, torkade örter och salt.
-
Hetta upp olja och smör i en stor och ugnssäker gryta. När smöret smält och puttrar, tillsätter du kycklingen och potatisen.
-
Stek kycklingen gyllene på bägge sidor (ca 5 minuter på vardera sida). Har du inte tillräckligt med plats så kan du steka kycklingen och potatisen i omgångar. När både kyckling och potatisen är gyllene, lyfter du över dem på ett fat och täcker med ugnsfolie medan du förbereder såsen.
-
I samma gryta, utan att diska bort alla goda smaker, häller du nu i gul lök och vitlök och fräser på i ca 3 minuter. Tillsätt en liten klick smör om det är nödvändigt.
-
Tillsätt grädde, vatten, matlagningsvin, fond och dijonsenap. Koka upp under omrörning. Tips! Om du tycker att grytan blir för vattnig, addera 0,5 msk maizena blandat med 3 msk vatten.
-
Rör nu ner grönkål för att sedan lägga tillbaka kycklingen och potatisen i grytan.
-
Ställ nu in hela grytan (utan lock) i ugnen i ca 15 minuter. Kolla sedan så att kyckling och potatis känns färdiga. Tips! Det är väldigt gott att riva på lite parmesan innan grytan skjutsas in i ugnen.
-
Pressa lite citron över och sleva upp kyckling och potatis och toppa med massvis av sås – allt från samma gryta.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
185,02 kr
Köpklart recept för
185,02 kr