One pot fish curry med glasnudlar
Enkel att laga, lätt att tycka om – den här rätten kombinerar fräscha smaker med härliga texturer och en syrlig kick från lime. Perfekt när du vill ha något snabbt men ändå balanserat och mättande. Krispiga grönsaker, lena såser och något tuggigt i botten gör varje tugga intressant. Det är en rätt som funkar lika bra till lunch som till middag, och som enkelt kan anpassas efter vad du har hemma. En vardagsfavorit med fräschör, sting och massor av färg – prova och låt den bli en del av din snabba matrepertoar.
15 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
81,55 kr
2 fp
glasnudlar
1 burk
röd currypasta
1 st
vitlöksklyfta
1 st
gul lök
250 g
strimlade morötter
1 fp
pak choi
500 g
fiskfärs
1 st
lime
Ingredienser
2 fp
glasnudlar
1 burk
röd currypasta
1 st
vitlöksklyfta
1 st
gul lök
250 g
strimlade morötter
1 fp
pak choi
500 g
fiskfärs
1 st
lime
Gör så här
1. Ta fram en traktörpanna och en bunke.
2. Blanda fiskfärs med rivet limeskal, limesaft och salt i bunken och ställ åt sidan. Strimla lök, pak choi och vitlök.
3. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och fräs currypasta i 1 min. Tillsätt de strimlade grönsakerna, strimlade morötter, vatten, buljongtärningar, glasnudlar och koka i 3 min. Tillsätt fiskfärsen och låt koka i 1 min.
4. Servera rätten smidigt direkt ur traktörpannan.
Toppa med färsk koriander och en extra skvätt lime precis före servering. En rätt som gör sig lika bra i matlådan som direkt från pannan – fräsch, snabb och full av smak.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
81,55 kr
Köpklart recept för
81,55 kr