En underbar vegetarisk variant av öppen lasagne med gräddkokad svartkål och rikligt med ricotta. Som pricken över i:et toppas denna lasagne med dukkah på fänkål- och solrosfrön, stekt svamp och basilika.
30 min
VALNÖTSDUKKAH
1. VALNÖTSDUKKAH: Dela valnötterna grovt och rosta gyllene i torr stekpanna. Häll i en skål. Rosta solros- och fänkålsfröna på samma sätt. Mortla alla ingredienser grovt, lite i taget, och häll i en skål.
2. Rensa och stek svampen i 2 msk olja och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
3. Skala och finhacka löken. Skiva vitlöken tunt. Fräs i 3 msk olja 5 min utan att det tar färg. Rensa svartkålen från stammen och dela i grova bitar. Tillsätt i pannan och höj värmen lite. Skaka pannan så det inte bränns. Salta, peppra och strö över muskot. Tillsätt grädde och koka 2 min.Sänk värmen och blanda i ricotta och citronsaft.
4. Koka dem färska pastaplattorna i saltat vatten i en vid kastrull eller panna i någon minut. Akta så att de inte klibbar ihop. Häll av och blanda pastan med olivolja. Fördela genast på 4 tallrikar. Varva pastan medsvartkålen. Toppa med basilika, valnötsdukkahoch peppar.
4 portioner