Öppen lasagne med krämig svartkål och valnötsdukkah

En underbar vegetarisk variant av öppen lasagne med gräddkokad svartkål och rikligt med ricotta. Som pricken över i:et toppas denna lasagne med dukkah på fänkål- och solrosfrön, stekt svamp och basilika.

30 min

21 ingredienser


Köpklart recept för totalt

323,62 kr

Öppen lasagne med krämig svartkål och valnötsdukkah
  • 300 g

    blandad svamp

  • 5 msk

    olja

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    gul lök

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 350 g

    svartkål

  • 1 krm

    muskotnöt

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 2 dl

    ricotta

  • 1.5 st

    citron (ca. 3 msk saft från)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 fp

    färska lasagneplattor

VALNÖTSDUKKAH

  • 1 dl

    valnötter

  • 0.5 dl

    solrosfrön

  • 0.5 tsk

    fänkålsfrön

  • 0.5 tsk

    torkade chiliflakes

  • 0.5 tsk

    flingsalt

  • 0.5 tsk

    malen svartpeppar

Allergiinformation

gluten, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 300 g

    blandad svamp

  • 5 msk

    olja

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    gul lök

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 350 g

    svartkål

  • 1 krm

    muskotnöt

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 2 dl

    ricotta

  • 1.5 st

    citron (ca. 3 msk saft från)

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 fp

    färska lasagneplattor

VALNÖTSDUKKAH

  • 1 dl

    valnötter

  • 0.5 dl

    solrosfrön

  • 0.5 tsk

    fänkålsfrön

  • 0.5 tsk

    torkade chiliflakes

  • 0.5 tsk

    flingsalt

  • 0.5 tsk

    malen svartpeppar

Allergiinformation

gluten, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. VALNÖTSDUKKAH: Dela valnötterna grovt och rosta gyllene i torr stekpanna. Häll i en skål. Rosta solros- och fänkålsfröna på samma sätt. Mortla alla ingredienser grovt, lite i taget, och häll i en skål.

2. Rensa och stek svampen i 2 msk olja och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

3. Skala och finhacka löken. Skiva vitlöken tunt. Fräs i 3 msk olja 5 min utan att det tar färg. Rensa svartkålen från stammen och dela i grova bitar. Tillsätt i pannan och höj värmen lite. Skaka pannan så det inte bränns. Salta, peppra och strö över muskot. Tillsätt grädde och koka 2 min.Sänk värmen och blanda i ricotta och citronsaft.

4. Koka dem färska pastaplattorna i saltat vatten i en vid kastrull eller panna i någon minut. Akta så att de inte klibbar ihop. Häll av och blanda pastan med olivolja. Fördela genast på 4 tallrikar. Varva pastan medsvartkålen. Toppa med basilika, valnötsdukkahoch peppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

323,62 kr

Köpklart recept för

323,62 kr