Hemköp

Öppen lasagne med krämig svartkål och valnötsdukkah

En underbar vegetarisk variant av öppen lasagne med gräddkokad svartkål och rikligt med ricotta. Som pricken över i:et toppas denna lasagne med dukkah på fänkål- och solrosfrön, stekt svamp och basilika.

30 min

Öppen lasagne med krämig svartkål och valnötsdukkah

Ingredienser

  • 300 g
    blandad svamp
  • 5 msk
    olja
  • 1 msk
    smör
  • 1 st
    gul lök
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 350 g
    svartkål
  • 1 krm
    muskotnöt
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    ricotta
  • 1.5 st
    citron (ca. 3 msk saft från)
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 kruka
    basilika
  • 1 fp
    färska lasagneplattor

VALNÖTSDUKKAH

  • 1 dl
    valnötter
  • 0.5 dl
    solrosfrön
  • 0.5 tsk
    fänkålsfrön
  • 0.5 tsk
    torkade chiliflakes
  • 0.5 tsk
    flingsalt
  • 0.5 tsk
    malen svartpeppar

Gör så här

1. VALNÖTSDUKKAH: Dela valnötterna grovt och rosta gyllene i torr stekpanna. Häll i en skål. Rosta solros- och fänkålsfröna på samma sätt. Mortla alla ingredienser grovt, lite i taget, och häll i en skål.

2. Rensa och stek svampen i 2 msk olja och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

3. Skala och finhacka löken. Skiva vitlöken tunt. Fräs i 3 msk olja 5 min utan att det tar färg. Rensa svartkålen från stammen och dela i grova bitar. Tillsätt i pannan och höj värmen lite. Skaka pannan så det inte bränns. Salta, peppra och strö över muskot. Tillsätt grädde och koka 2 min.Sänk värmen och blanda i ricotta och citronsaft.

4. Koka dem färska pastaplattorna i saltat vatten i en vid kastrull eller panna i någon minut. Akta så att de inte klibbar ihop. Häll av och blanda pastan med olivolja. Fördela genast på 4 tallrikar. Varva pastan medsvartkålen. Toppa med basilika, valnötsdukkahoch peppar.

4 portioner

Hemköp chat icon