Ört- & citronbakad lammstek med isad löksallad
Bjud till bords med en saftig lammstek med fräsch smak av citron, rosmarin, fänkål och koriander. Ställ allt på en bricka. Eller som här pä en rejäl skärbräda och bjud in. Servera med en underbar isad löksallad smaksatt med sumak!
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
356,75 kr
1 kg
putsad & bunden lammstek
1.5 msk
flingsalt
1.5 msk
torkad rosmarin
1.5 msk
fänkålsfrön
1 msk
korianderfrön (eller malen)
1.5 msk
vitlökspulver
0.5 msk
svartpeppar
1 st
citron (rivet skal från)
LÖKSALLAD MED SUMAK
2 st
tunnskivade silverlökar
2 st
tunnskivade rödlökar
1 kruka
hackad gräslök
2 dl
hackad bladpersilja
0.5 msk
sumak
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
pressad citron
2.5 msk
olivolja
Ingredienser
1 kg
putsad & bunden lammstek
1.5 msk
flingsalt
1.5 msk
torkad rosmarin
1.5 msk
fänkålsfrön
1 msk
korianderfrön (eller malen)
1.5 msk
vitlökspulver
0.5 msk
svartpeppar
1 st
citron (rivet skal från)
LÖKSALLAD MED SUMAK
2 st
tunnskivade silverlökar
2 st
tunnskivade rödlökar
1 kruka
hackad gräslök
2 dl
hackad bladpersilja
0.5 msk
sumak
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
pressad citron
2.5 msk
olivolja
Gör så här
1. Salta lammsteken ordentligt och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur.
2. Mortla en kryddrub på rosmarin, fänkål, korianderfrön, vitlök och svartpeppar.
3. Sätt ugnen på 125°C.
4. Torka av köttet och rulla först i citron- skal och sen i örtblandningen, låt marinera ca 30 minuter.
5. Ugnsbaka köttet till kärntemperatur 53–55°C. Ta ut köttet och vira in i smörpapper, låt vila ca 20 minuter innan det skivas.
Isad löksallad med sumak:
1. Lägg den skivade löken i isvatten och låt stå i ca 30 minuter.
2. Häll av vattnet och blanda löken med gräslök, persilja och sumak, smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat, toppa med lite extra persilja och pressa över citron och ringla på olja.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
356,75 kr
Köpklart recept för
356,75 kr