Hemköp

Ört- & citronbakad lammstek med isad löksallad

Bjud till bords med en saftig lammstek med fräsch smak av citron, rosmarin, fänkål och koriander. Ställ allt på en bricka. Eller som här pä en rejäl skärbräda och bjud in. Servera med en underbar isad löksallad smaksatt med sumak!

30 min

Ört- & citronbakad lammstek med isad löksallad

Ingredienser

  • 1 kg
    putsad & bunden lammstek
  • 1.5 msk
    flingsalt
  • 1.5 msk
    torkad rosmarin
  • 1.5 msk
    fänkålsfrön
  • 1 msk
    korianderfrön (eller malen)
  • 1.5 msk
    vitlökspulver
  • 0.5 msk
    svartpeppar
  • 1 st
    citron (rivet skal från)

LÖKSALLAD MED SUMAK

  • 2 st
    tunnskivade silverlökar
  • 2 st
    tunnskivade rödlökar
  • 1 kruka
    hackad gräslök
  • 2 dl
    hackad bladpersilja
  • 0.5 msk
    sumak
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 st
    pressad citron
  • 2.5 msk
    olivolja

Gör så här

1. Salta lammsteken ordentligt och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur.

2. Mortla en kryddrub på rosmarin, fänkål, korianderfrön, vitlök och svartpeppar.

3. Sätt ugnen på 125°C.

4. Torka av köttet och rulla först i citron- skal och sen i örtblandningen, låt marinera ca 30 minuter.

5. Ugnsbaka köttet till kärntemperatur 53–55°C. Ta ut köttet och vira in i smörpapper, låt vila ca 20 minuter innan det skivas.

Isad löksallad med sumak:

1. Lägg den skivade löken i isvatten och låt stå i ca 30 minuter.

2. Häll av vattnet och blanda löken med gräslök, persilja och sumak, smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat, toppa med lite extra persilja och pressa över citron och ringla på olja.

6 portioner

627,24 kr
Hemköp chat icon