Bjud till bords med en saftig lammstek med fräsch smak av citron, rosmarin, fänkål och koriander. Ställ allt på en bricka. Eller som här pä en rejäl skärbräda och bjud in. Servera med en underbar isad löksallad smaksatt med sumak!
30 min
LÖKSALLAD MED SUMAK
1. Salta lammsteken ordentligt och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur.
2. Mortla en kryddrub på rosmarin, fänkål, korianderfrön, vitlök och svartpeppar.
3. Sätt ugnen på 125°C.
4. Torka av köttet och rulla först i citron- skal och sen i örtblandningen, låt marinera ca 30 minuter.
5. Ugnsbaka köttet till kärntemperatur 53–55°C. Ta ut köttet och vira in i smörpapper, låt vila ca 20 minuter innan det skivas.
Isad löksallad med sumak:
1. Lägg den skivade löken i isvatten och låt stå i ca 30 minuter.
2. Häll av vattnet och blanda löken med gräslök, persilja och sumak, smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat, toppa med lite extra persilja och pressa över citron och ringla på olja.
6 portioner