Hemköp

Örtgriljering till skinkan

Recept från i säsong, december 2017

30 min

Örtgriljering till skinkan

Ingredienser

  • 1 knippe
    basilika
  • 1 knippe
    persilja
  • 1 knippe
    timjan
  • 4 skivor
    formfranska utan kanter
  • 1 msk
    stark svensk senap
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 3 st
    äggulor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Finhacka de färska örterna.

3. Tärna formfranskan. Lägg hälften av örterna och brödtärningarna i matberedare, kör tills det blivit ett grönt ströbröd.

4. Rör ihop senapssorterna, resterande örterna och äggulorna.

5. Bred på örtsenapen och strö på det gröna ströbrödet så jämnt som möjligt. Klappa gärna lite på det, så det fastnar snyggt i senapen. Griljera skinkan i ugnen tills den börjar få lite färg ca 15 minuter.

4 portioner

Hemköp chat icon