Hemköp

Osso bucco kokt på högrev

Laga en fantastisk osso bucco med högrev. Den här gryträtten från Milano lagas ursprungligen på kalvlägg i skivor, men högrev ger den en annan touch i smak. Låt köttet bräseras med lök, morötter, stjälkselleri, vitlöksklyftor, tomatpuré och vin. Toppa allt med färska tomater och steklök.

30 min

Osso bucco kokt på högrev

Ingredienser

  • 1 kg
    högrev
  • 1 st
    gul lök
  • 5 st
    morötter + spar hälften till topping ( se nedan)
  • 1 st
    bladselleri
  • 3 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2.5 dl
    rött vin
  • 2 st
    lagerblad
  • 3 kvistar
    timjan
  • 1 l
    kalvbuljong
  • 0.5 tsk
    salt, efter smak
  • 3 krm
    peppar, efter smak

TOPPING

  • 2.5 st
    morötter till topping
  • 0.5 paket
    babytomat
  • 20 st
    steklökar
  • 1 dl
    selleriblad
  • 1 msk
    ev maizena brun redning

Gör så här

1. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runt om så de får bra färg. Lägg över i en stekgryta. Bryn grönsakerna i pannan och lägg i stekgrytan. Stek tomatpurén i pannan så den får färg. Häll på vin, låt koka upp och häll sen på buljong. Låt sjuda ett par minuter och häll över i grytan.

2. Lägg i lagerblad och timjan, koka upp. Lägg på lock och sjud i 2–3 timmar tills köttet känns mört.

3. Lyft ur köttet och smaka av såsen med salt och peppar, sila bort grönsakerna och red till önskad tjocklek.

4. Topping: Bryn morötter och stek lök gyllene. Vänd tomaterna i lite olja och ugnsrosta i 175°C ca 5 minuter.

5. Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt toppinggrönsakerna, koka upp och sjud tills de är klara, smaka av och servera.

6 portioner

Hemköp chat icon