Hemköp
SvgIconSearch

Osso buccokokt på högrev

Laga en fantastisk osso bucco med högrev. Den här gryträtten från Milano lagas ursprungligen på kalvlägg i skivor, men högrev ger den en annan touch i smak. Låt köttet bräseras med lök, morötter, stjälkselleri, vitlöksklyftor, tomatpuré och vin. Toppa allt med färska tomater och steklök.

SvgIconTime30 min
Osso buccokokt på högrev

Ingredienser

  • 1 kg
    högrev
  • 1 st
    gul lök
  • 5 st
    morötter + spar hälften till topping ( se nedan)
  • 1 st
    bladselleri
  • 3 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2.5 dl
    rött vin
  • 2 st
    lagerblad
  • 3 kvistar
    timjan
  • 1 l
    kalvbuljong
  • 0.5 tsk
    salt, efter smak
  • 3 krm
    peppar, efter smak

TOPPING

  • 2.5 st
    morötter till topping
  • 0.5 paket
    babytomat
  • 20 stycken
    steklökar
  • 1 dl
    selleriblad
  • 1 msk
    ev maizena brun redning

Gör så här

1. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runt om så de får bra färg. Lägg över i en stekgryta. Bryn grönsakerna i pannan och lägg i stekgrytan. Stek tomatpurén i pannan så den får färg. Häll på vin, låt koka upp och häll sen på buljong. Låt sjuda ett par minuter och häll över i grytan.

2. Lägg i lagerblad och timjan, koka upp. Lägg på lock och sjud i 2–3 timmar tills köttet känns mört.

3. Lyft ur köttet och smaka av såsen med salt och peppar, sila bort grönsakerna och red till önskad tjocklek.

4. Topping: Bryn morötter och stek lök gyllene. Vänd tomaterna i lite olja och ugnsrosta i 175°C ca 5 minuter.

5. Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt toppinggrönsakerna, koka upp och sjud tills de är klara, smaka av och servera.

SvgIconCart6 portioner

363,28 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon