Osso bucco kokt på högrev

Laga en fantastisk osso bucco med högrev. Den här gryträtten från Milano lagas ursprungligen på kalvlägg i skivor, men högrev ger den en annan touch i smak. Låt köttet bräseras med lök, morötter, stjälkselleri, vitlöksklyftor, tomatpuré och vin. Toppa allt med färska tomater och steklök.

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

441,38 kr

Osso bucco kokt på högrev
  • 1 kg

    högrev

  • 1 st

    gul lök

  • 5 st

    morötter + spar hälften till topping ( se nedan)

  • 1 st

    bladselleri

  • 3 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 2.5 dl

    rött vin

  • 2 st

    lagerblad

  • 3 kvistar

    timjan

  • 1 l

    kalvbuljong

  • 0.5 tsk

    salt, efter smak

  • 3 krm

    peppar, efter smak

TOPPING

  • 2.5 st

    morötter till topping

  • 0.5 paket

    babytomat

  • 20 st

    steklökar

  • 1 dl

    selleriblad

  • 1 msk

    ev maizena brun redning

Ingredienser

  • 1 kg

    högrev

  • 1 st

    gul lök

  • 5 st

    morötter + spar hälften till topping ( se nedan)

  • 1 st

    bladselleri

  • 3 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 2.5 dl

    rött vin

  • 2 st

    lagerblad

  • 3 kvistar

    timjan

  • 1 l

    kalvbuljong

  • 0.5 tsk

    salt, efter smak

  • 3 krm

    peppar, efter smak

TOPPING

  • 2.5 st

    morötter till topping

  • 0.5 paket

    babytomat

  • 20 st

    steklökar

  • 1 dl

    selleriblad

  • 1 msk

    ev maizena brun redning

Gör så här

1. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runt om så de får bra färg. Lägg över i en stekgryta. Bryn grönsakerna i pannan och lägg i stekgrytan. Stek tomatpurén i pannan så den får färg. Häll på vin, låt koka upp och häll sen på buljong. Låt sjuda ett par minuter och häll över i grytan.

2. Lägg i lagerblad och timjan, koka upp. Lägg på lock och sjud i 2–3 timmar tills köttet känns mört.

3. Lyft ur köttet och smaka av såsen med salt och peppar, sila bort grönsakerna och red till önskad tjocklek.

4. Topping: Bryn morötter och stek lök gyllene. Vänd tomaterna i lite olja och ugnsrosta i 175°C ca 5 minuter.

5. Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt toppinggrönsakerna, koka upp och sjud tills de är klara, smaka av och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

441,38 kr

Köpklart recept för

441,38 kr