Osso bucco kokt på högrev
Laga en fantastisk osso bucco med högrev. Den här gryträtten från Milano lagas ursprungligen på kalvlägg i skivor, men högrev ger den en annan touch i smak. Låt köttet bräseras med lök, morötter, stjälkselleri, vitlöksklyftor, tomatpuré och vin. Toppa allt med färska tomater och steklök.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
325,84 kr
1 kg
högrev
1 st
gul lök
5 st
morötter + spar hälften till topping ( se nedan)
1 st
bladselleri
3 st
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
2.5 dl
rött vin
2 st
lagerblad
3 kvistar
timjan
1 l
kalvbuljong
0.5 tsk
salt, efter smak
3 krm
peppar, efter smak
TOPPING
2.5 st
morötter till topping
0.5 paket
babytomat
20 st
steklökar
1 dl
selleriblad
1 msk
ev maizena brun redning
Ingredienser
1 kg
högrev
1 st
gul lök
5 st
morötter + spar hälften till topping ( se nedan)
1 st
bladselleri
3 st
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
2.5 dl
rött vin
2 st
lagerblad
3 kvistar
timjan
1 l
kalvbuljong
0.5 tsk
salt, efter smak
3 krm
peppar, efter smak
TOPPING
2.5 st
morötter till topping
0.5 paket
babytomat
20 st
steklökar
1 dl
selleriblad
1 msk
ev maizena brun redning
Gör så här
1. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runt om så de får bra färg. Lägg över i en stekgryta. Bryn grönsakerna i pannan och lägg i stekgrytan. Stek tomatpurén i pannan så den får färg. Häll på vin, låt koka upp och häll sen på buljong. Låt sjuda ett par minuter och häll över i grytan.
2. Lägg i lagerblad och timjan, koka upp. Lägg på lock och sjud i 2–3 timmar tills köttet känns mört.
3. Lyft ur köttet och smaka av såsen med salt och peppar, sila bort grönsakerna och red till önskad tjocklek.
4. Topping: Bryn morötter och stek lök gyllene. Vänd tomaterna i lite olja och ugnsrosta i 175°C ca 5 minuter.
5. Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt toppinggrönsakerna, koka upp och sjud tills de är klara, smaka av och servera.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
325,84 kr
Köpklart recept för
325,84 kr