Pad thai med kyckling och nötter

Pad thai är en smakrik favorit som enkelt går att variera – och här får den ett extra lyft med en krispig nötmix på toppen. Nötter och frön är inte bara goda, de bidrar också med nyttiga fetter och protein, vilket gör rätten både hälsosam och mättande. Den här versionen är snabb att laga och full av smak, med möjlighet att justera hettan efter egen smak. Vill du ha mer sting? Strö över chiliflakes eller öka mängden sambal oelek. En perfekt vardagsrätt med både crunch, färg och karaktär!

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

206,01 kr

Pad thai med kyckling och nötter

RISNUDLAR

  • 3 l

    vatten

  • 1 msk

    salt

  • 1 fp

    risnudel

PAD THAI

  • 300 g

    morot

  • 1 st

    broccoli

  • 1 st

    paprika

  • 2 msk

    matolja

  • 600 g

    kycklingfilé

  • 1 tsk

    salt

  • 2 msk

    matolja

  • 2 tsk

    sambal

  • 70 g

    jordnötter

  • 1 st

    lime

  • 120 g

    padthaisås

Allergiinformation

nötter och jordnötter

Ingredienser

RISNUDLAR

  • 3 l

    vatten

  • 1 msk

    salt

  • 1 fp

    risnudel

PAD THAI

  • 300 g

    morot

  • 1 st

    broccoli

  • 1 st

    paprika

  • 2 msk

    matolja

  • 600 g

    kycklingfilé

  • 1 tsk

    salt

  • 2 msk

    matolja

  • 2 tsk

    sambal

  • 70 g

    jordnötter

  • 1 st

    lime

  • 120 g

    padthaisås

Allergiinformation

nötter och jordnötter

Gör så här

1. Ta fram en kastrull, traktörpanna och tallrik. Koka upp vatten och salt i kastrullen.

2. Skala och skär morötter i tunna slantar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och strimla paprika. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn kycklingen på hög värme i 5 min och lägg över på tallriken. Krydda med salt.

3. Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Tillsätt ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och stek grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Vänd ner kycklingen, japansk soja och sambal oelek i pannan och stek i ytterligare 2 min

5. Grovhacka nötter och klyfta lime.

6. Vänd ner de kokta nudlarna och pad thaisås i kycklingwoken och låt blir varmt i 1 min. Toppa pad thaien med de hackade nötterna och pressa över lime vid servering.

En smakrik rätt med härligt crunch – enkel att laga och lätt att variera. Toppa med nötter, hetta upp med chili och njut av en pad thai med extra karaktär.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

206,01 kr

Köpklart recept för

206,01 kr