Hemköp

Pakoras – grönsaksbollar

80 min

Pakoras – grönsaksbollar

Portioner: 8

Ingredienser

2 små zucchinier
½ tsk salt
150 g champinjoner
3 små stjälkar salladslök/vårlök
1 vitlöksklyfta
1 påse babyspenat
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
salt
2 dl kikärtsmjöl
1 ägg

Gör så här

1. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg i en skål tillsammans med saltet. Rör om och ställ åt sidan.

2. Finhacka svamp, salladslök samt vitlök och strimla spenaten tunt. Fräs svamp, lök och spenat tillsammans med paprikapulver och spiskummin i rapsolja tills dess att svampen vätskat av sig och spenaten mjuknat.

3. Krama ur zucchinin för att få bort vätskan som bildats, rör ner i stekpannan och fräs på ytterligare någon minut. Smaka av med salt, drag stekpannan från plattan och låt svalna.

3. Rör ner kikärtsmjölet och ägget och rulla till bollar. Smeten är lös men går ihop sig i stekpannan. Stek på medelhög värme i lite rapsolja eller smör, tills de är gyllenbruna. Servera till en enkel yoghurtsås eller mandelpesto.

Hemköp chat icon