Palak paneer med Grilloumi
Grilloumi är en mild och mjuk grillost med mynta och balanserad sälta. Den är precis som en halloumi men gjord på svensk mjölk från Norrland! Superenkel att använda, steka, grilla eller riva – som i det här receptet på den indiska klassikern Palak paneer.
30 min
3 msk olivolja
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 msk st ingefära
2 st tomater
1,5 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
½ dl vatten
2,5 dl havregrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
1 frp röda linser
70 g spenat
400 g grilloumi
1 st lime
4 port svart ris
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
3 msk olivolja
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
2 msk st ingefära
2 st tomater
1,5 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
½ dl vatten
2,5 dl havregrädde
1 st grönsaksbuljongtärning
1 frp röda linser
70 g spenat
400 g grilloumi
1 st lime
4 port svart ris
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Hetta upp hälften av olivoljan i en kastrull.
2. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomater, garam masala och gurkmeja 3–4 minuter.
3. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning och kokta linser. Låt sjuda 6–7 minuter.
4. Vänd ner spenaten.
5. Tärna grilloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan.
6. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt och limejuice. Servera med ris.