Förmodligen en av de allra godaste rätterna som kommit från det spanska köket. Den klassiska paellan med sitt goda saffransris kan göras på många olika sätt. Den här varianten lagar du med kyckling, blåmusslor och havskräftor.
45 min
1. Skär filéerna i bitar, bryn ett par minuter i olja med lök och vitlök. Tillsätt ris, chili och kryddor och låt steka med.
2. Vänd ner tomater, paprika och tomatpuré och låt steka med någon minut. Tillsätt vinet och lite av buljongen under omrörning. Tillsätt resterande buljong lite i taget under ca 15 minuter.
3. När riset börjar bli klart vänd ner räkor, blåmusslor och havskräftor och toppa med hackad persilja. Servera med citronklyftor och ett gott bröd.
Tips! Gör den vego: Byt ut kyckling och skaldjur mot vegetariskt protein. Till exempel quornbitar eller pulled oates. Fyll på med sommarens grönsaker som färska gröna ärtor, blomkål och skärbönor för ännu mer färg.
8 portioner