Hemköp

Paella med kyckling & havskräftor

Förmodligen en av de allra godaste rätterna som kommit från det spanska köket. Den klassiska paellan med sitt goda saffransris kan göras på många olika sätt. Den här varianten lagar du med kyckling, blåmusslor och havskräftor. Lyxig och matig på samma gång! Vi tipsar även nedan om en vegetarisk version av paella. 

45 min

Paella med kyckling & havskräftor

Ingredienser

  • 2 st
    kycklingfiléer
  • 2 st
    hackade gula lökar
  • 2 st
    hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl
    mild olivolja
  • 5 dl
    rundkornigt risottoris
  • 0.5 st
    hackad röd chili
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 paket
    saffran
  • 5 st
    grovhackade tomater
  • 1 st
    tärnad röd paprika
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 5 dl
    vitt vin
  • 2 st
    kycklingbuljongtärningar
  • 200 g
    räkor
  • 225 g
    blåmussla (helst med skal 1 kg i nät)
  • 4 st
    havskräfta (ej tillgängligt online)
  • 1 kruka
    hackad persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Hacka gul och vitlöken.

2. Skär filéerna i bitar, bryn ett par minuter i olja med den hackade löken.

3. Tillsätt ris, chili och kryddor och låt steka med.

4. Vänd ner tomater, paprika och tomatpuré och låt steka med någon minut.

5. Tillsätt vinet och lite av buljongen under omrörning.

6. Tillsätt resterande buljong lite i taget under ca 15 minuter.

7. När riset börjar bli klart vänd ner räkor, blåmusslor och havskräftor och toppa med hackad persilja.

8. Servera med citronklyftor och ett gott bröd.

Tips! Gör den vego: Byt ut kyckling och skaldjur mot vegetariskt protein. Till exempel quornbitar eller pulled oates. Fyll på med sommarens grönsaker som färska gröna ärtor, blomkål och skärbönor för ännu mer färg.

8 portioner