En fransk smörgås som är perfekt att ta med på utflykten! Fyll bröden hemma så hinner smakerna ta för sig innan det är dags att äta. Som gjord för att slukas utomhus!
20 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
149,87 kr
4 st
källarfranska, eller andra ljusa frallor
4 st
ägg
2 burk
tonfisk i olja
1 st
rödlök
15 st
gröna oliver
12 st
sardell
4 msk
kapris
100 g
gurka
65 g
salladsmix
DRESSING
0.75 dl
olivolja
2.5 msk
rödvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
4 st
källarfranska, eller andra ljusa frallor
4 st
ägg
2 burk
tonfisk i olja
1 st
rödlök
15 st
gröna oliver
12 st
sardell
4 msk
kapris
100 g
gurka
65 g
salladsmix
DRESSING
0.75 dl
olivolja
2.5 msk
rödvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
1. Koka äggen och låt dem svalna.
2. Låt oljan från tonfisken rinna av och lägg tonfisken i en bunke. Dela den försiktigt i mindre bitar med en gaffel.
3. Skiva löken tunt och vänd ner i tonfisken tillsammans med oliver, sardeller och kapris.
4. Dela och kärna ur gurkan, dela den i tunna halvmånar och vänd ner även den i tonfisken.
5. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla lite på insidan av brödet, både över- och underdel.
6. Skala och skiva äggen.
7. Lägg en liten näve sallad i botten på varje bröd, toppa med några skivor ägg och fortsätt med tonfisksalladen.
8. Skvätt över lite mer dressing och servera direkt eller packa ihop och ta med till utflykten.
Köpklart recept för totalt
149,87 kr
Köpklart recept för
149,87 kr