Hemköp

Pan Bagnat med tonfisk och sardeller

En fransk smörgås som är perfekt att ta med på utflykten! Fyll bröden hemma så hinner smakerna ta för sig innan det är dags att äta. Som gjord för att slukas utomhus!

20 min

Pan Bagnat med tonfisk och sardeller

Ingredienser

  • 4 st
    källarfranska, eller andra ljusa frallor
  • 4 st
    ägg
  • 2 burk
    tonfisk i olja
  • 1 st
    rödlök
  • 15 st
    gröna oliver
  • 12 st
    sardell
  • 4 msk
    kapris
  • 100 g
    gurka
  • 65 g
    salladsmix

DRESSING

  • 0.75 dl
    olivolja
  • 2.5 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Koka äggen och låt dem svalna.  

2. Låt oljan från tonfisken rinna av och lägg tonfisken i en bunke. Dela den försiktigt i mindre bitar med en gaffel.  

3. Skiva löken tunt och vänd ner i tonfisken tillsammans med oliver, sardeller och kapris.
4. Dela och kärna ur gurkan, dela den i tunna halvmånar och vänd ner även den i tonfisken.  
5. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla lite på insidan av brödet, både över- och underdel.  
6. Skala och skiva äggen.
7. Lägg en liten näve sallad i botten på varje bröd, toppa med några skivor ägg och fortsätt med tonfisksalladen.
8. Skvätt över lite mer dressing och servera direkt eller packa ihop och ta med till utflykten. 

4 portioner

248,32 kr
Hemköp chat icon