Enkelt, vegetariskt och väldigt, väldigt gott! Panerad tofu med honung blir snabbt en ny favorit – och går fortare än du tror. För bästa krisp har vi panerat tofun genom att doppa bitarna först i mjöl och sen i majsstärkelse, det blir en perfekt yta till tofuns mjuka insida och lätt att steka eller fritera. Honungsglaseringen ger både sötma och smak, för att inte tala om den heta dippen med sambal oelek.
Panerad tofu med honungsglaze, purjoris och dipp är ett gott och enkelt sätt att äta vegetariskt mitt i veckan. Roligt att laga, går snabbt att få på bordet och smakar så väldigt bra!
30 min
1. Sätt på riset.
2. Skär tofun i bitar.
3. Häll mjölken i en skål.
4. I en annan skål, blanda paneringen i annan: majsstärkelse, paprikapulver, vitlökspulver, salt och bakpulver.
5. Vänd tofun först i mjölken och sen i paneringen och lägg den på ett fat.
6. Skala och riv ingefäran.
7. Finhacka vitlöken.
8. Blanda soja, rapsolja, honung, vitlök, ingefära och pressad lime i en panna, låt koka ihop och tjockna.
9. Stek i en annan panna tofun i rikligt med olja och en klick smör, tills den är krispig och har fått färg.
10. Häll över honungsglaseringen och låt det koka ihop.
11. Blanda majonnäs, sambal oelek och crème fraîche.
12. Finhacka purjo och vänd ner i det färdiga riset tillsammans med sesamfrön.
13. Servera tofun med purjoris och dipp. Toppa med sesamfrön, koriander och en klyfta lime.
Perfekt panerad tofu med honung serverar vi med ris med finhackad purjolök och dipp på majonnäs, sambal oelek och crème fraîche, men denna krispiga tofu fungerar som protein till alla dina favorittillbehör.
4 portioner