Panerad tofu med honung

Enkelt, vegetariskt och väldigt, väldigt gott! Panerad tofu med honung blir snabbt en ny favorit – och går fortare än du tror. För bästa krisp har vi panerat tofun genom att doppa bitarna först i mjöl och sen i majsstärkelse, det blir en perfekt yta till tofuns mjuka insida och lätt att steka eller fritera. Honungsglaseringen ger både sötma och smak, för att inte tala om den heta dippen med sambal oelek.

Panerad tofu med honungsglaze, purjoris och dipp är ett gott och enkelt sätt att äta vegetariskt mitt i veckan. Roligt att laga, går snabbt att få på bordet och smakar så väldigt bra!

30 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

286,82 kr

Panerad tofu med honung
  • 400 g

    tofu

  • 1.5 st

    lime

  • 2 dl

    mjölk

  • 4 port

    jasminris

  • 1.5 dl

    majsstärkelse

  • 1 tsk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    vitlökspulver

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 msk

    sambal oelek

  • 3 msk

    japansk soja

  • 3 msk

    rapsolja

  • 3 msk

    honung

  • 1 cm

    färsk ingefära

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.25 st

    purjolök

  • 2 msk

    svarta eller vita sesamfrön

  • 4 knippe

    koriander

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och soja

Ingredienser

  • 400 g

    tofu

  • 1.5 st

    lime

  • 2 dl

    mjölk

  • 4 port

    jasminris

  • 1.5 dl

    majsstärkelse

  • 1 tsk

    paprikapulver

  • 1 tsk

    vitlökspulver

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 msk

    sambal oelek

  • 3 msk

    japansk soja

  • 3 msk

    rapsolja

  • 3 msk

    honung

  • 1 cm

    färsk ingefära

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.25 st

    purjolök

  • 2 msk

    svarta eller vita sesamfrön

  • 4 knippe

    koriander

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och soja

Gör så här

1. Sätt på riset. 

2. Skär tofun i bitar.

3. Häll mjölken i en skål.

4. I en annan skål, blanda paneringen i annan: majsstärkelse, paprikapulver, vitlökspulver, salt och bakpulver.

5. Vänd tofun först i mjölken och sen i paneringen och lägg den på ett fat.

6. Skala och riv ingefäran.

7. Finhacka vitlöken.

8. Blanda soja, rapsolja, honung, vitlök, ingefära och pressad lime i en panna, låt koka ihop och tjockna.

9. Stek i en annan panna tofun i rikligt med olja och en klick smör, tills den är krispig och har fått färg.

10. Häll över honungsglaseringen och låt det koka ihop.

11. Blanda majonnäs, sambal oelek och crème fraîche.

12. Finhacka purjo och vänd ner i det färdiga riset tillsammans med sesamfrön.

13. Servera tofun med purjoris och dipp. Toppa med sesamfrön, koriander och en klyfta lime.

 

Perfekt panerad tofu med honung serverar vi med ris med finhackad purjolök och dipp på majonnäs, sambal oelek och crème fraîche, men denna krispiga tofu fungerar som protein till alla dina favorittillbehör.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

286,82 kr

Köpklart recept för

286,82 kr