Panerad halloumi med örter

En riktigt matig rätt med frasig ost! Den här rätten lagar du genom att panera halloumin med panko och finhackade örter som bladpersilja och basilika. Serveras med avokado, spetskål och sojabönor.

30 min

Panerad halloumi med örter

Ingredienser

  • 4 port
    mathavre, quinoa, råris eller bulgur
  • 2 st
    halloumi
  • 1 st
    ägg
  • 1 dl
    panko eller ströbröd
  • 3 msk
    finhackade färska örter, t.ex. bladpersilja och basilika
  • 1 msk
    olivolja till stekning

TILL SERVERING

  • 1 st
    avokado
  • 0.5 st
    spetskål (gärna lila)
  • 50 g
    sojabönor, tinade
  • 1 st
    citron, pressad saft
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 dl
    yoghurt
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 1 tsk
    paprikapulver

Gör så här

1. Koka mathavre, quinoa eller liknande enligt anvisning på paketet.

2. Skär osten i centimetertjocka skivor.

3. Knäck ner ägget i en skål och vispa lätt.

4. Blanda panko eller ströbröd med finhackade örter på ett fat. Vänd osten först i ägget och sedan i ströbrödet. Lägg de panerade skivorna på ett fat.

5. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Skär i skivor.

6. Strimla kålen tunt med en vass kniv.

7. Fördela mathavre, avokado, kål och sojabönor i fyra portionsskålar. Häll över citronsaft och olivolja och krydda med lite salt och peppar.

8. Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna och stek haloumin tills den fått fin färg och är frasig på bägge sidor.

9. Lägg upp i skålarna och servera genast tillsammans med tjock yoghurt. Toppa med chiliflakes och paprikapulver.

Tips! Koka några extra portioner av quinoa, mathavre, matvete, bulgur och liknande när du ändå är i gång och använd senare till att dryga ut och göra sallader matigare, eller blanda med rostade rotsaker och servera som ett gott tillbehör.

4 portioner