Pankobakad torsk
Riktigt knaprig torsk? Då är det här ett perfekt grundrecept på pankobakad torsk! Panko är ett asiatiskt ströbröd som lovar att göra paneringen extra krispig. Och det tackar man ju verkligen inte nej till!
Vi har använt fryst torskfilé som du tinar innan du panerar och tillagar, men självklart kan du även använda färsk torskfilé.
30 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
215,45 kr
600 g
torskfilé
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 dl
panko
0.5 dl
hackad dill
2 msk
smör
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Ingredienser
600 g
torskfilé
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 dl
panko
0.5 dl
hackad dill
2 msk
smör
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
- Blanda panko och dill, och strö över fisken. Klicka på smöret. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 10 minuter.
Tips: Servera den pankobakade torsken med en köpt eller hemmagjord remouladsås eller yoghurtsås. Kokt potatis eller mos är gott till. Avsluta med några droppar citron och ärtor eller stuvad spenat.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
215,45 kr
Köpklart recept för
215,45 kr