Pankobakad torsk

Riktigt knaprig torsk? Då är det här ett perfekt grundrecept på pankobakad torsk! Panko är ett asiatiskt ströbröd som lovar att göra paneringen extra krispig. Och det tackar man ju verkligen inte nej till!

Vi har använt fryst torskfilé som du tinar innan du panerar och tillagar, men självklart kan du även använda färsk torskfilé.

30 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

208,35 kr

Pankobakad torsk
  • 600 g

    torskfilé

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 dl

    panko

  • 0.5 dl

    hackad dill

  • 2 msk

    smör

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 600 g

    torskfilé

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 dl

    panko

  • 0.5 dl

    hackad dill

  • 2 msk

    smör

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda panko och dill, och strö över fisken. Klicka på smöret. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 10 minuter.

Tips: Servera den pankobakade torsken med en köpt eller hemmagjord remouladsås eller yoghurtsås. Kokt potatis eller mos är gott till. Avsluta med några droppar citron och ärtor eller stuvad spenat.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

208,35 kr

Köpklart recept för

208,35 kr