Hemköp

Pankofriterad senapsströmming

Glöm fiskpinnar till middag. Den är fiskrätten är både god och lätt att laga. Det enda du behöver göra är att ta bort fenorna och vända den i panko. Servera fisken med en underbar örtig strössel, gräddfil och nykokt potatis.

20 min

Pankofriterad senapsströmming

Ingredienser

  • 800 g
    potatis, tärnad
  • 400 g
    färsk strömmingsfilé
  • 1 dl
    mellangrov senap
  • 200 g
    panko
  • 2 dl
    matolja
  • 4 msk
    riven pepparrot
  • 1 kruka
    kruspersilja, finhackad
  • 1 st
    citron, skal och saft
  • 1 fp
    gräddfil
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Koka den tärnade potatisen.

2. Skölj strömmingen och klipp bort fenorna.

3. Pensla strömmingsfiléerna med senap på båda sidor. Vänd i panko och ”fritera” i matoljan i en stekpanna. Salta och peppra.

4. Blanda pepparrot, persilja och citron till ett örtströssel.

5. Servera den friterade strömmingen med kokt potatis, gräddfil och örtströssel.

4 portioner

230,55 kr
Hemköp chat icon