Pankofriterad senapsströmming
Glöm fiskpinnar till middag. Den är fiskrätten är både god och lätt att laga. Det enda du behöver göra är att ta bort fenorna och vända den i panko. Servera fisken med en underbar örtig strössel, gräddfil och nykokt potatis.
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
213,05 kr
800 g
potatis, tärnad
400 g
färsk strömmingsfilé
1 dl
mellangrov senap
200 g
panko
2 dl
matolja
4 msk
riven pepparrot
1 kruka
kruspersilja, finhackad
1 st
citron, skal och saft
1 fp
gräddfil
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ingredienser
800 g
potatis, tärnad
400 g
färsk strömmingsfilé
1 dl
mellangrov senap
200 g
panko
2 dl
matolja
4 msk
riven pepparrot
1 kruka
kruspersilja, finhackad
1 st
citron, skal och saft
1 fp
gräddfil
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
1. Koka den tärnade potatisen.
2. Skölj strömmingen och klipp bort fenorna.
3. Pensla strömmingsfiléerna med senap på båda sidor. Vänd i panko och ”fritera” i matoljan i en stekpanna. Salta och peppra.
4. Blanda pepparrot, persilja och citron till ett örtströssel.
5. Servera den friterade strömmingen med kokt potatis, gräddfil och örtströssel.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
213,05 kr
Köpklart recept för
213,05 kr