Pannacotta – grundrecept

Här hittar du grundreceptet på den klassiska italienska efterrätten pannacotta! Pannacotta betyder ”kokt grädde”, har en ljuvlig smak av vanilj och toppas med fördel med färska bär i säsong.

Tricket för pannacottans unika konsistens är att låta gelatinbladen svälla ordentligt samt att låta den färdiga pannacottan stå länge i kylen för att stelna.

40 min

4 ingredienser


Köpklart recept för totalt

47,90 kr

Pannacotta – grundrecept
  • 2 st

    gelatinblad

  • 5 dl

    vispgrädde

  • 0.5 dl

    socker

  • 1 tsk

    vaniljsocker

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 2 st

    gelatinblad

  • 5 dl

    vispgrädde

  • 0.5 dl

    socker

  • 1 tsk

    vaniljsocker

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka samman grädde och socker.
  3. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält ner i den varma gräddblandningen.
  4. Vänd ner vaniljsockret och fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå kallt några timmar, eller helst över natten, innan servering.

Tips! Var försiktig när du tillsätter gelatinbladen till den varma gräddblandningen och undvik att din pannacotta blir klumpig. Servera med färska bär, frukt eller chokladsås.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

47,90 kr

Köpklart recept för

47,90 kr