Pannacotta – grundrecept
Här hittar du grundreceptet på den klassiska italienska efterrätten pannacotta! Pannacotta betyder ”kokt grädde”, har en ljuvlig smak av vanilj och toppas med fördel med färska bär i säsong.
Tricket för pannacottans unika konsistens är att låta gelatinbladen svälla ordentligt samt att låta den färdiga pannacottan stå länge i kylen för att stelna.
40 min
4 ingredienser
Köpklart recept för totalt
47,90 kr
2 st
gelatinblad
5 dl
vispgrädde
0.5 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
2 st
gelatinblad
5 dl
vispgrädde
0.5 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka samman grädde och socker.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält ner i den varma gräddblandningen.
- Vänd ner vaniljsockret och fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå kallt några timmar, eller helst över natten, innan servering.
Tips! Var försiktig när du tillsätter gelatinbladen till den varma gräddblandningen och undvik att din pannacotta blir klumpig. Servera med färska bär, frukt eller chokladsås.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
47,90 kr
Köpklart recept för
47,90 kr