De här matiga pannkaksrullarna är en hit! Även för hushållets minska (och mest kräsna) kritiker. Pannkakorna fylls med pumpa, feta, turkisk yoghurt, gurka och den syrliga kryddblandningen za'atar!
40 min
FYLLNING
ZA’ATAR KRYDDBLANDNING
1. ZA'ATAR: Rosta sesamfrö i en torr panna. Mortla timjan, oregano, havssalt och spiskummin. Rör ihop tillsammans med sesamfröna och finrivet citronskal. Häll i en burk med lock. Förvara i skafferiet och kan användas inom upp till en vecka.
2. PANNKAKOR: Knäck äggen i en mixer eller stor skål, tillsätt resten av ingredienserna och kör till en slät smet. Låt vila i 30 minuter, det gör pannkakorna lättare att vända.
3. Dela pumpan på längden och lägg den med snittsidan nedåt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ca 45 minuter tills skalet fått bruna fläckar och pumpaköttet är mjukt. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna med non-stick-beläggning på medelvärme. Vispa upp pannkakssmeten och häll 3⁄4 dl i pannan. Stek i 1–2 min per sida.
4. Gröp ur lite pumpa och bred över halva pannkakan. Bred yoghurt på den andra. Skiva gurkan och fetaosten i stavar och lägg ett par stavar av varje i mitten. Strö za’atar över eller lite pressad citron och sesamfrö. Rulla ihop. Skär i lagom stora bitar.
15 portioner