Hemköp

Pannkaksrullar med spenat, pumpa och za’atar

De här matiga pannkaksrullarna är en hit! Även för hushållets minska (och mest kräsna) kritiker. Pannkakorna fylls med pumpa, feta, turkisk yoghurt, gurka och den syrliga kryddblandningen za'atar!

40 min

Pannkaksrullar med spenat, pumpa och za’atar

Ingredienser

  • 5 st
    ägg
  • 5 dl
    växtmjölk av valfri sort (gärna havremjölk)
  • 2.5 dl
    rismjöl eller dinkelmjöl
  • 1 näve
    spenat
  • 1 knippe
    basilikablad
  • 1 msk
    smör eller kallpressad kokosolja, smält, plus extra till stekning
  • 1 tsk
    havssalt

FYLLNING

  • 1 st
    butternutpumpa
  • 150 g
    fetaost
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    gurka

ZA’ATAR KRYDDBLANDNING

  • 2 msk
    timjan
  • 2 msk
    oregano
  • 2 tsk
    havssalt
  • 0.5 tsk
    spiskummin
  • 3 msk
    sesamfrön
  • 1 st
    citron (finrivet skal från)

Gör så här

1. ZA'ATAR: Rosta sesamfrö i en torr panna. Mortla timjan, oregano, havssalt och spiskummin. Rör ihop tillsammans med sesamfröna och finrivet citronskal. Häll i en burk med lock. Förvara i skafferiet och kan användas inom upp till en vecka.

2. PANNKAKOR: Knäck äggen i en mixer eller stor skål, tillsätt resten av ingredienserna och kör till en slät smet. Låt vila i 30 minuter, det gör pannkakorna lättare att vända.

3. Dela pumpan på längden och lägg den med snittsidan nedåt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ca 45 minuter tills skalet fått bruna fläckar och pumpaköttet är mjukt. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna med non-stick-beläggning på medelvärme. Vispa upp pannkakssmeten och häll 3⁄4 dl i pannan. Stek i 1–2 min per sida.

4. Gröp ur lite pumpa och bred över halva pannkakan. Bred yoghurt på den andra. Skiva gurkan och fetaosten i stavar och lägg ett par stavar av varje i mitten. Strö za’atar över eller lite pressad citron och sesamfrö. Rulla ihop. Skär i lagom stora bitar.

15 portioner