Hemköp

Panzanella med melon och parmaskinka

En brödsallad är den perfekta lösningen när du a) hittar ett par gamla torra brödkanter i köket och b) är hungrig, men inte så sugen på att stå vid spisen samt c) solen strålar och du gärna vill låtsas att du är med i ett italienskt matlagningsprogram. Sätt igång!

30 min

Panzanella med melon och parmaskinka

Ingredienser

  • 7 skivor
    gammalt vitt bröd
  • 1 st
    melon (eller blanda olika sorter)
  • 2 st
    mozzarella
  • 1 kruka
    basilika
  • 1 fp
    parmaskinka
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    vinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Börja med pensla brödskivorna med olivolja, och grilla dem sen så de får en fin grillyta. Låt svalna och skär eller riv ner i mindre bitar. Lägg dem på ett serveringsfat.

2. Skala och skär melonen i mindre bitar. Dela mozzarellan i mindre bitar.

3. Lägg melon och ost på brödfatet och toppa med basilika, salt, peppar, olivolja och vinäger. Vänd runt alltsammans.

4. Lägg på parmaskinkan och servera.

4 portioner

Hemköp chat icon