Panzanella med melon och parmaskinka
En brödsallad är den perfekta lösningen när du a) hittar ett par gamla torra brödkanter i köket och b) är hungrig, men inte så sugen på att stå vid spisen samt c) solen strålar och du gärna vill låtsas att du är med i ett italienskt matlagningsprogram. Sätt igång!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
85,80 kr
7 skivor
gammalt vitt bröd
1 st
melon (eller blanda olika sorter)
2 st
mozzarella
1 kruka
basilika
1 fp
parmaskinka
2 msk
olivolja
2 msk
vinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Ingredienser
7 skivor
gammalt vitt bröd
1 st
melon (eller blanda olika sorter)
2 st
mozzarella
1 kruka
basilika
1 fp
parmaskinka
2 msk
olivolja
2 msk
vinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Börja med pensla brödskivorna med olivolja, och grilla dem sen så de får en fin grillyta. Låt svalna och skär eller riv ner i mindre bitar. Lägg dem på ett serveringsfat.
2. Skala och skär melonen i mindre bitar. Dela mozzarellan i mindre bitar.
3. Lägg melon och ost på brödfatet och toppa med basilika, salt, peppar, olivolja och vinäger. Vänd runt alltsammans.
4. Lägg på parmaskinkan och servera.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
85,80 kr
Köpklart recept för
85,80 kr