Panzanella med melon och parmaskinka

En brödsallad är den perfekta lösningen när du a) hittar ett par gamla torra brödkanter i köket och b) är hungrig, men inte så sugen på att stå vid spisen samt c) solen strålar och du gärna vill låtsas att du är med i ett italienskt matlagningsprogram. Sätt igång!

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

209,85 kr

Panzanella med melon och parmaskinka
  • 7 skivor

    gammalt vitt bröd

  • 1 st

    melon (eller blanda olika sorter)

  • 2 st

    mozzarella

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 fp

    parmaskinka

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 msk

    vinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 7 skivor

    gammalt vitt bröd

  • 1 st

    melon (eller blanda olika sorter)

  • 2 st

    mozzarella

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 fp

    parmaskinka

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 msk

    vinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Börja med pensla brödskivorna med olivolja, och grilla dem sen så de får en fin grillyta. Låt svalna och skär eller riv ner i mindre bitar. Lägg dem på ett serveringsfat.

2. Skala och skär melonen i mindre bitar. Dela mozzarellan i mindre bitar.

3. Lägg melon och ost på brödfatet och toppa med basilika, salt, peppar, olivolja och vinäger. Vänd runt alltsammans.

4. Lägg på parmaskinkan och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

209,85 kr

Köpklart recept för

209,85 kr