Hemköp

Pappardelle al pomodoro

Life saver! Peppardelle görs alltid på ägg och karaktäriseras av sin breda och platta form. En stor matupplevelse, med minimal arbetsinsats och tidsåtgång – där har ni formeln för att en rätt ska bli en riktig vardagsklassiker.

15 min

Pappardelle al pomodoro

Ingredienser

  • 500 g
    pappardelle med ägg
  • 1 tsk
    salt (till pastavattnet)
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • 500 g
    passerade tomater
  • 1 knippe
    basilika, plockade blad
  • 100 g
    riven parmesanost
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp pastavattnet och fega inte med saltet, ta ½ msk per liter vatten.

2. Lägg i pastan och rör om så att den inte klibbar.

3. Koka enligt anvisningen på paketet.

4. Skala och krossa vitlöksklyftan med knivbladets sida mot en skärbräda.

5. Värm en stor stekpanna med olivolja och stek vitlöken gyllene.

6. Häll på de passerade tomaterna, sänk värmen och låt såsen puttra i några minuter. Ta upp vitlöksklyftan.

7. Häll av pastan väl och vänd in den i tomatsåsen.

8. Smaka av med salt och peppar ur kvarn, blanda ner basilika och strö parmesan över alltihop.

9. Fram med rätten på bordet och ät på en gång.

Tips! Pasta med ägg är en egen kategori av pasta, ofta med formen av en bred bandpasta. Namnet på de olika sorterna bestäms just av bandets bredd: pappardelle är den bredaste, tagliatelle är smalare och tagliolini är smalast.

4 portioner

136,80 kr
Hemköp chat icon