Hemköp

Pappardelle med kål, äpple & mandel

Det är lätt att man låter tankarna ströva åt det italienska skafferiet så fort man tänker på pasta, men det fantastiska med pasta är ju att det passar med i stort sett vilka smaker som helst. Också klassiska höstsmaker från vårt egna skafferi, som kål av alla de slag. Och äpple!

20 min

Pappardelle med kål, äpple & mandel

Ingredienser

  • 500 g
    pappardelle
  • 2 st
    äpplen med hög syra (tex. Gravensteiner, Cox Orange, Ingrid Marie)
  • 3 näve
    plockad grönkål
  • 500 g
    brysselkål (helst färsk)
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1.5 dl
    mandel
  • 2 dl
    riven lagrad svensk ost
  • 1 dl
    finhackad persilja (kan uteslutas)
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Rensa brysselkålen och dela den på mitten. Hacka grönkålen grovt. Strimla vitlöken.

2. Rosta mandlarna i en torr panna tills det börjar knäppa i dem; låt svalna och hacka sedan grovt.

3. Skala och tärna äpplet.

4. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.

5. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och smör. Fräs brysselkålen tills de börjar få färg, tillsätt vitlök och grönkål. Fräs tills brysselkålen är al dente, krydda med salt och peppar.

6. Slå på lite av pastavattnet och rör runt så det tillsammans med oljan och smöret blir själva såsen. Tillsätt äpplet och låt det bli varmt, vänd sedan ner pastan i stekpannan och avsluta med hackad mandel och generöst med riven ost. Toppa eventuellt med lite hackad persilja.

4 portioner

Hemköp chat icon