Pappardelle al pomodoro

Tomater och bred pasta är en klassisk kombination, här med både olivolja och parmesan. Italiensk vardagsmiddag på bara några minuter! Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.

10 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

144,80 kr

Pappardelle al pomodoro
  • 500 g

    pappardelle-pasta

  • 1 nypa

    salt till pastavattnet

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    olivolja

  • 500 g

    passerade tomater

  • 1 kruka

    basilika, plockade blad

  • 100 g

    riven parmesanost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

Allergiinformation

gluten och ägg

Ingredienser

  • 500 g

    pappardelle-pasta

  • 1 nypa

    salt till pastavattnet

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    olivolja

  • 500 g

    passerade tomater

  • 1 kruka

    basilika, plockade blad

  • 100 g

    riven parmesanost

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

Allergiinformation

gluten och ägg

Gör så här

1. Koka upp pastavattnet och fega inte med saltet, ta 1/2 msk per liter vatten. Lägg i pastan och rör om så att den inte klibbar. Koka enligt anvisningen på paketet.

2. Skala och krossa vitlöksklyftan med knivbladets sida mot en skärbräda. Värm en stor stekpanna med olivolja och stek vitlöken gyllene. Häll på passatan, sänk värmen och låt såsen puttra i några minuter.

3. Ta upp vitlöksklyftan. Häll av pastan väl och vänd in den i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar ur kvarn, blanda ner basilika och strö parmesan över alltihop. Fram med rätten på bordet och ät på en gång.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

144,80 kr

Köpklart recept för

144,80 kr