Tomater och bred pasta är en klassisk kombination, här med både olivolja och parmesan. Italiensk vardagsmiddag på bara några minuter! Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.
10 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
144,80 kr
500 g
pappardelle-pasta
1 nypa
salt till pastavattnet
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
500 g
passerade tomater
1 kruka
basilika, plockade blad
100 g
riven parmesanost
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
Allergiinformation
gluten och ägg
500 g
pappardelle-pasta
1 nypa
salt till pastavattnet
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
500 g
passerade tomater
1 kruka
basilika, plockade blad
100 g
riven parmesanost
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Koka upp pastavattnet och fega inte med saltet, ta 1/2 msk per liter vatten. Lägg i pastan och rör om så att den inte klibbar. Koka enligt anvisningen på paketet.
2. Skala och krossa vitlöksklyftan med knivbladets sida mot en skärbräda. Värm en stor stekpanna med olivolja och stek vitlöken gyllene. Häll på passatan, sänk värmen och låt såsen puttra i några minuter.
3. Ta upp vitlöksklyftan. Häll av pastan väl och vänd in den i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar ur kvarn, blanda ner basilika och strö parmesan över alltihop. Fram med rätten på bordet och ät på en gång.
Köpklart recept för totalt
144,80 kr
Köpklart recept för
144,80 kr