Pappardellepasta med fläskkarré och svamp i krämig dijonsås

En riktig festmåltid för alla i familjen. En snabb och lättlagad rätt som är ljuvligt god och lätt att lyckas med. Krämig pasta med saftig fläskkarré och smakrik sås!

Tips! Se till att ha en ordenligt varm panna när du steker köttet. Rör inte för mycket utan låt det få ordentligt med färg. Annars blir det lätt kokt och segt.

15 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

160,70 kr

Pappardellepasta med fläskkarré och svamp i krämig dijonsås

PASTA

  • 3 l

    vatten

  • 1 msk

    salt

  • 2 fp

    färsk pappardellepasta

KRÄMIG DIJONSÅS

  • 1 st

    rödlök

  • 250 g

    färska champinjoner

  • 500 g

    fläskkarré benfri skivad

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 msk

    neutral olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 msk

    kinesisk soja

  • 2 msk

    dijonsenap

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

  • 1 tsk

    torkad timjan

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 1.5 dl

    pastavatten

  • 65 g

    ruccola

Ingredienser

PASTA

  • 3 l

    vatten

  • 1 msk

    salt

  • 2 fp

    färsk pappardellepasta

KRÄMIG DIJONSÅS

  • 1 st

    rödlök

  • 250 g

    färska champinjoner

  • 500 g

    fläskkarré benfri skivad

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 msk

    neutral olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 msk

    kinesisk soja

  • 2 msk

    dijonsenap

  • 1 tärning

    grönsaksbuljong

  • 1 tsk

    torkad timjan

  • 0.5 tsk

    svartpeppar

  • 1.5 dl

    pastavatten

  • 65 g

    ruccola

Gör så här

1. Koka upp pastavatten och salt i en stor kastrull. Ta fram en traktörpanna.

2. Skiva rödlök och champinjoner. Strimla fläskkarré i ca 1 cm tjocka strimlor och salta köttet. Hetta upp pannan med neutral olja och stek köttet på hög värme i ca 3 min. Tillsätt rödlöken, champinjonerna och pressad vitlök och stek i ytterligare 5 min på medelhög värme.

3. Tillsätt crème fraiche, kinesisk soja, dijonsenap, buljongpulver, timjan och svartpeppar i pannan. Låt små koka 1-2 min.

4. Koka pappardellepastan i 2 min, spara 1,5 dl av pastavattnet.

5. Vänd ner den nykokta pastan och pastavattnet i dijonsåsen i pannan. Rör runt och låt puttra i 1 min. Toppa med ruccola och servera direkt ur pannan.

En rätt att bjuda på – eller bara unna dig själv. Dra över ett par varv med pepparkvarnen och låt smakerna tala för sig själva.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

160,70 kr

Köpklart recept för

160,70 kr