Som många av livets bästa saker smakar kombinationen päron och valnötter lite franskt. Men just den här varianten har fördelen att den trots sin eleganta smak inte alls är svår att laga! C'est simple comme bonjour.
60 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
235,25 kr
2 st
ägg
1 dl
farinsocker
0.5 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
2 dl
hackade valnötter (spara 0,5 dl till garnering)
1 tsk
vaniljpulver
150 g
riven mandelmassa
75 g
kallt smör i tunna skivor
4 st
päron
1 st
citron (att pressa i vattnet så att inte päronen blir bruna)
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
2 st
ägg
1 dl
farinsocker
0.5 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
2 dl
hackade valnötter (spara 0,5 dl till garnering)
1 tsk
vaniljpulver
150 g
riven mandelmassa
75 g
kallt smör i tunna skivor
4 st
päron
1 st
citron (att pressa i vattnet så att inte päronen blir bruna)
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och dela päronen, ta ur kärnhuset och skär sedan den tjocka delen av halvan i tunna skivor. Pressa ut så formen blir som en solfjäder. Lägg skivorna i citronvatten, så de inte blir bruna innan tillagning.
3. Smörj en kak- eller pajform som är 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, valnötter (spara några!) och mandelmassa ordentligt och rör sen ner i äggsmeten.
5. Bred ut smeten i formen, lägg ut päronen och pressa försiktigt ner dem. Strö över de sparade valnötterna. Lägg sist på det hyvlade smöret.
6. Grädda i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalna lite innan servering.
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Köpklart recept för totalt
235,25 kr
Köpklart recept för
235,25 kr