Underbar lammstek med ugnsstekta grönsaker. Servera med en örtig gremolata som känns fräsch till lammet.
90 min
GREMOLATA
GRÖNSAKSGRATÄNG
1. Sätt ugnen på 150°. Krydda lammet med salt och svartpeppar. Bryn gyllenbrunt i olja runt om, och stek sedan klart i ugnen till 54° innertemperatur.
2. Höj ugnsvärmen till 200°.
3. Tvätta och riv skalet av citronerna.
4. Mortla samman citronskal, vitlök, persilja och olivolja. Låt stå.
5. Varva de skivade grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja och toppa med timjanblad. Krydda med salt och peppar. Baka i ugnen ca 20 min. Smula över getosten och gratinera ytterligare ca 5 min, tills gratängen har fin färg.
6. Servera lammsteken med gremolatan och de ugnsstekta grönsakerna.
4 portioner