Recept på påsksallad med ugnsbakad lax från Garant. En sallad är alltid gott, och vi lovar att denna sallad kommer göra succé till påsk! Basen är en fransk potatissallad som toppas med bakad lax och kokta ägg. Ställ fram den på påskbordet eller ät den som den är. Passar extra bra till påsk men kan givetvis avnjutas hela året om.
35 min
POTATIS
LAX
DRESSING
ÖVRIGA KOMPONENTER
1. Sätt ugnen på 200 °C, över- och undervärme.
2. Koka upp vatten i en kastrull. Släng i potatisen tillsammans med salt. Koka potatisen under lock i ca 15 minuter. Det är gott om den är lite al dente, så känn efter med potatissticka då och då.
3. När potatisen är klar silar du av vattnet och blandar i en klick smör. Låt svalna medan du förbereder resten av salladen.
4. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka ägg i ca 8 minuter (beroende på preferens). Skölj äggen i kallt vatten för att stanna av tillagningen och skala när du får tid över.
5. Torka försiktigt av laxfiléerna med hushållspapper och placera i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, toppa med citronskivor och krydda med citronpeppar och salt. Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills filéerna når en innertemperatur på 54 °C.
6. Skölj haricots verts med kallt vatten så att de tinas upp. Låt rinna av medan du förbereder dressingen.
7. Blanda ihop dijonsenap, citronjuice, dill, vinäger, honung, olivolja, salt och peppar till en dressing. Smaka av. Dressingen ska vara koncentrerad och smaka mycket, eftersom den ska späs ut i salladen.
8. I en stor skål blandar du nu ihop potatis, haricots verts, rödlök och kapris tillsammans med dressingen. Addera dressingen lite i taget för att smaka av och spar lite för att toppa med. Toppa med lax och ägg i grova bitar och lite extra dressing.
4 portioner