Pasta Arrabiata med burrata och basilika

Lite hetta, mycket smak och två sorters ost – ja, tack! Det här är en pastaklassiker som brukar gå hem i alla åldrar, bjud över ett gäng och laga tillsammans. 

25 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

180,87 kr

Pasta Arrabiata med burrata och basilika
  • 1 st

    lök

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 4 st

    vitlöksklyfta

  • 2 fp

    krossade tomater

  • 1 tärning

    grönsaksbuljongtärning, smulad

  • 1 kruka

    färsk basilika

  • 1 msk

    honung

  • 1 fp

    burrata

  • 500 g

    tagliatelle

  • 1 dl

    parmesan, riven

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    lök

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 krm

    chiliflakes

  • 4 st

    vitlöksklyfta

  • 2 fp

    krossade tomater

  • 1 tärning

    grönsaksbuljongtärning, smulad

  • 1 kruka

    färsk basilika

  • 1 msk

    honung

  • 1 fp

    burrata

  • 500 g

    tagliatelle

  • 1 dl

    parmesan, riven

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skala löken och hacka den fint, fräs på medelhög värme med olivolja och chiliflakes tills den blir blank och mjuknar lite.

2. Riv ner den skalade vitlöken och låt steka med ett par minuter.
3. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, honung, salt och peppar.

4. Hacka 3/4 av den färska basilikan och lägg ner i såsen. Låt puttra på låg värme i 10 -15 minuter.
5. Koka tagliatelle i saltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen.
6. Servera pastan med tomatsåsen, burrata och massor av riven parmesanost. Toppa med färsk basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

180,87 kr

Köpklart recept för

180,87 kr