Hemköp

Pasta Arrabiata med burrata och basilika

Lite hetta, mycket smak och två sorters ost – ja, tack! Det här är en pastaklassiker som brukar gå hem i alla åldrar, bjud över ett gäng och laga tillsammans. 

25 min

Pasta Arrabiata med burrata och basilika

Ingredienser

  • 1 st
    lök
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 krm
    chiliflakes
  • 4 st
    vitlöksklyfta
  • 2 fp
    krossade tomater
  • 1 tärning
    grönsaksbuljongtärning, smulad
  • 1 kruka
    färsk basilika
  • 1 msk
    honung
  • 1 fp
    burrata
  • 500 g
    tagliatelle
  • 1 dl
    parmesan, riven
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Skala löken och hacka den fint, fräs på medelhög värme med olivolja och chiliflakes tills den blir blank och mjuknar lite.

2. Riv ner den skalade vitlöken och låt steka med ett par minuter.
3. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, honung, salt och peppar.

4. Hacka 3/4 av den färska basilikan och lägg ner i såsen. Låt puttra på låg värme i 10 -15 minuter.
5. Koka tagliatelle i saltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen.
6. Servera pastan med tomatsåsen, burrata och massor av riven parmesanost. Toppa med färsk basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar.

4 portioner

152,27 kr
Hemköp chat icon