En enklare rätt än pasta pesto får man leta länge efter. Men strunt i det och kolla istället in det här grundreceptet med en sagolik pesto som görs på vitlök, basilika, ost, nötter och olja. Vi har valt spaghetti till vår pasta pesto, men vilken pasta du än väljer blir rätten en succé för hela familjen! För extra smakdjup kan du rosta pinjenötterna först, men det går lika bra att skippa det när det ska gå snabbt.
15 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
157,70 kr
2 st
vitlöksklyfta
1 kruka
basilika, grovhackad
1 dl
färskriven parmesan (eller annan smakrik hårdost)
0.75 dl
pinjenötter (valnötter eller solrosfrön funkar också)
1 krm
salt
1 dl
olivolja (solrosolja eller rapsolja fungerar också)
1.5 msk
vatten
1 nypa
svartpeppar
300 g
spaghetti
Allergiinformation
gluten och nötter
2 st
vitlöksklyfta
1 kruka
basilika, grovhackad
1 dl
färskriven parmesan (eller annan smakrik hårdost)
0.75 dl
pinjenötter (valnötter eller solrosfrön funkar också)
1 krm
salt
1 dl
olivolja (solrosolja eller rapsolja fungerar också)
1.5 msk
vatten
1 nypa
svartpeppar
300 g
spaghetti
Allergiinformation
gluten och nötter
Fick du pesto över från din pasta pesto? Spara extra pesto och toppa på pizzan, på smörgåsen med mozzarella och tomat, i pastasalladen, som täcke på fisken eller dippa grönsaker i. Pesto kan lyfta vilken rätt som helst och ge en härlig smak av basilika, parmesan och vitlök.
Köpklart recept för totalt
157,70 kr
Köpklart recept för
157,70 kr