Så enkelt, så snabbt, så otroligt gott. Sväng ihop denna gröna lilla juvel till pasta utan större ansträngning, och hör folkets jubel när du serverar den rykande varm med drivor av parmesan. Ett par varv med pepparkvarnen. Något kallt att dricka. Till bords!
30 min
1. Sätt på en stor kastrull med ordentligt saltat vatten.
2. Skala och skiva vitlöksklyftor och lägg tillsammans med olivolja i en rymlig panna. Stek utan att få färg, tillsätt sen ärtorna och stek till de mjuknat. Häll på grädde och citronjuice och låt puttra på mellanvärme i ca 5 min.
3. Koka under tiden pastan al dente och lägg över den i stekpannan när den är klar, med några matskedar av pastavattnet. Låt såsen sugas in i pastan något och rör runt. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och lite svartpeppar.
4. Servera direkt med nyriven parmesan!
4 portioner