God idag, men helt otrolig imorgon. Denna ragu kokar du med andra ord helst kvällen innan den ska ätas, och låter smakerna bli magiska under natten!
180 min
1. Börja med att skala och finhacka grönsakerna. Fräs dem sen i en gryta med olivolja, ca 5 min, utan att de får färg. Tillsätt tomatpuré och rött vin.
2. Skär högreven i ca 2-3 större bitar. Stek dem i grytan med grönsakerna tills de får en fin yta. Salta och peppra.
3. Tillsätt tomater, vatten och lagerblad och låt det hela puttra under lock i minst två timmar, gärna fyra!
4. När grytan är klar drar du isär köttet med hjälp av två gafflar, så du får mindre strimlor. Blanda dessa ordentligt med såsen och låt allt puttra i några minuter.
5. Koka pastan i saltat vatten och blanda sedan ordentligt med såsen. Lägg upp på ett stort fat och servera genast, gärna med riven parmesan
Tips! Den här ragun är allra godast när den fått vila lite, så gör den gärna dagen innan!
4 portioner