Hemköp

Pasta med smörstekta rädisor, pinjenötter och persilja

Ge rädisan huvudrollen! Här får den äntligen bre ut sig och ta för sig, i en pasta skräddarsydd för att lyfta det fina i vår kanske allra krispigaste primör. Smör, pinjenötter och parmesan hjälper till att fixa middagen som är både väldigt god och enkel att få till.

30 min

Pasta med smörstekta rädisor, pinjenötter och persilja

Ingredienser

  • 40 g
    pinjenötter
  • 400 g
    pasta
  • 250 g
    rädisor
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 50 g
    smör
  • 1 knippe
    persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 75 g
    parmesan

Gör så här

1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna.

2. Halvera rädisorna (spara blasten om den är fin) och finhacka vitlöken. Smält smöret i en stor stekpanna och stek rädisorna och vitlöken på låg värme tills rädisorna mjuknat, rör i eventuell blast mot slutet.

3. Koka under tiden pastan al dente i saltat vatten.

4. Finhacka persiljan och hyvla parmesanen tunt.

5. Blanda ner pastan, pinjenötterna och persiljan i pannan med rädisor. Smaka av med salt och svartpeppar.

6. Strö över parmesanen vid servering.

4 portioner

Hemköp chat icon