Pasta med smörstekta rädisor, pinjenötter och persilja
Ge rädisan huvudrollen! Här får den äntligen bre ut sig och ta för sig, i en pasta skräddarsydd för att lyfta det fina i vår kanske allra krispigaste primör. Smör, pinjenötter och parmesan hjälper till att fixa middagen som är både väldigt god och enkel att få till.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
193,70 kr
40 g
pinjenötter
400 g
pasta
250 g
rädisor
2 st
vitlöksklyftor
50 g
smör
1 knippe
persilja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
75 g
parmesan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
Ingredienser
40 g
pinjenötter
400 g
pasta
250 g
rädisor
2 st
vitlöksklyftor
50 g
smör
1 knippe
persilja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
75 g
parmesan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
Gör så här
1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna.
2. Halvera rädisorna (spara blasten om den är fin) och finhacka vitlöken. Smält smöret i en stor stekpanna och stek rädisorna och vitlöken på låg värme tills rädisorna mjuknat, rör i eventuell blast mot slutet.
3. Koka under tiden pastan al dente i saltat vatten.
4. Finhacka persiljan och hyvla parmesanen tunt.
5. Blanda ner pastan, pinjenötterna och persiljan i pannan med rädisor. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Strö över parmesanen vid servering.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
193,70 kr
Köpklart recept för
193,70 kr