Hemköp

Pastagratäng med bacon och tomat

Ett enkelt recept på pastagratäng där du preppar ingredienserna för att sen låta ugnen göra jobbet! Pasta i en god kombination med bacon och tomat, som toppas med en sås på crème fraîche och parmesan. Enkelt och gott! 

40 min

Pastagratäng med bacon och tomat

Ingredienser

  • 400 g
    penne, makaroner eller fusilli
  • 2 paket
    bacon
  • 250 g
    körsbärstomater
  • 1 kruka
    basilika
  • 4 dl
    mjölk
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 msk
    maizena
  • 2 dl
    riven parmesanost
  • 1 tsk
    salt
  • krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spola kall och lägg i en ugnsform.

3. Koka upp mjölk och crème fraiche.

4. Rör ut maizena med lite mjölk och vispa ner i den varma mjölken, sjud sakta under omrörning 3–4 min.

5. Vänd ner 1 dl parmesan och smaka av med salt och peppar.

6. Tärna baconet och bryn i en het panna 3–4 min.

7. Blanda ner baconet med pastan, tomaterna och basilikablad.

8. Täck med såsen och avsluta med resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 10 min.

9. Servera gärna med en god sallad.

4 portioner

Hemköp chat icon