Ett enkelt recept på pastagratäng där du preppar ingredienserna för att sen låta ugnen göra jobbet! Pasta i en god kombination med bacon och tomat, som toppas med en sås på crème fraîche och parmesan. Enkelt och gott!
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
206,70 kr
400 g
penne, makaroner eller fusilli
2 paket
bacon
250 g
körsbärstomater
1 kruka
basilika
4 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
1 msk
maizena
2 dl
riven parmesanost
1 tsk
salt
krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
400 g
penne, makaroner eller fusilli
2 paket
bacon
250 g
körsbärstomater
1 kruka
basilika
4 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
1 msk
maizena
2 dl
riven parmesanost
1 tsk
salt
krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spola kall och lägg i en ugnsform.
3. Koka upp mjölk och crème fraiche.
4. Rör ut maizena med lite mjölk och vispa ner i den varma mjölken, sjud sakta under omrörning 3–4 min.
5. Vänd ner 1 dl parmesan och smaka av med salt och peppar.
6. Tärna baconet och bryn i en het panna 3–4 min.
7. Blanda ner baconet med pastan, tomaterna och basilikablad.
8. Täck med såsen och avsluta med resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 10 min.
9. Servera gärna med en god sallad.
Köpklart recept för totalt
206,70 kr
Köpklart recept för
206,70 kr