Pavlova på citronmaräng

Den självklara desserten för marängälskare! Pavlovan är en underbar rätt med mycket krisphet, sötma och krämighet. För detta recept ska du dessutom ösa på med lemoncurd och glöm inte färska hallon som topping. Perfekt till vårens och sommarens alla tillfällen att fira!

80 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

120,80 kr

Pavlova på citronmaräng
  • 4 st

    äggvita

  • 2.5 dl

    socker

  • 2 tsk

    citronsaft

  • 2 tsk

    maizenamjöl

  • 1 tsk

    vaniljsocker

Toppa med

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 burk

    lemoncurd

  • 1 ask

    färska hallon

  • 1 kruka

    citronmeliss

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 st

    äggvita

  • 2.5 dl

    socker

  • 2 tsk

    citronsaft

  • 2 tsk

    maizenamjöl

  • 1 tsk

    vaniljsocker

Toppa med

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 burk

    lemoncurd

  • 1 ask

    färska hallon

  • 1 kruka

    citronmeliss

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa tills marängen är riktigt fast. Vänd ner citronsaft, maizena och vaniljsocker.

3. Klicka ut på smörpapper på en plåt till en stor eller era portionsmaränger.

4. Sätt in marängen i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 125° och grädda ca 1 timme. Låt svalna.

5. Vispa grädden medeltjock och rör ner lemoncur- den försiktigt.

6. Bred ut grädden på marängen och toppa med färska hallon och citronmelissblad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

120,80 kr

Köpklart recept för

120,80 kr