Pepparkakor med apelsin, ingefära och ädeloströra

Inget är mysigare till jul än hembakade pepparkakor. Det här receptet kommer från systrarna Eisenman som inte bara bjuder på sitt favoritrecept på pepparkakor, utan även en helt underbar ädeloströra med tranbär, pekannötter och sherry! 

40 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

331,24 kr

Pepparkakor med apelsin, ingefära och ädeloströra

PEPPARKAKOR

  • 2.5 dl

    farinsocker

  • 0.75 dl

    ljus sirap

  • 0.75 dl

    vatten

  • 150 g

    rumsvarmt smör

  • 1 msk

    malen kanel

  • 1.5 tsk

    malen ingefära

  • 0.5 tsk

    malen kryddnejlika

  • 2 msk

    finriven färsk ingefära

  • 2 st

    rivet skal från apelsiner

  • 1.5 tsk

    bikarbonat

  • 7.5 dl

    vetemjöl

ÄDELOSTRÖRA

  • 150 g

    ädelost

  • 1 dl

    färskost

  • 4 msk

    finhackade torkade tranbär

  • 4 msk

    finhackade rostade pekannötter

  • 1 msk

    sherry (ca 1 msk)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

PEPPARKAKOR

  • 2.5 dl

    farinsocker

  • 0.75 dl

    ljus sirap

  • 0.75 dl

    vatten

  • 150 g

    rumsvarmt smör

  • 1 msk

    malen kanel

  • 1.5 tsk

    malen ingefära

  • 0.5 tsk

    malen kryddnejlika

  • 2 msk

    finriven färsk ingefära

  • 2 st

    rivet skal från apelsiner

  • 1.5 tsk

    bikarbonat

  • 7.5 dl

    vetemjöl

ÄDELOSTRÖRA

  • 150 g

    ädelost

  • 1 dl

    färskost

  • 4 msk

    finhackade torkade tranbär

  • 4 msk

    finhackade rostade pekannötter

  • 1 msk

    sherry (ca 1 msk)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. PEPPARKAKOR: Koka upp farinsocker, sirap och vatten.

2. Blanda smör, kryddor, färskriven ingefära och apelsinskal. Lägg smöret i kastrullen med sockerblandningen och låt smälta. Låt svalna utan att röra om.

3. Blanda bikarbonat med 6 ½ dl mjöl. Rör ner i sirapsblandningen och blanda till en slät deg. Tillsätt mer mjöl efter behov. Täck degen med plastfolie och låt stå kallt i några timmar, helst till nästa dag.

4. Sätt ugnen på 160°. Ta upp degen och knåda den smidig på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut tunt. Ta ut kakor med mått i önskad form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

5. ÄDELOSTRÖRA: Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med övriga ingredienser.

Ta en genväg:  Köp färdig pepparkaksdeg och blanda i rivet apelsinskal och färsk ingefära.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

331,24 kr

Köpklart recept för

331,24 kr