Glöggminglet blev just lite mer spännande! Bjud på pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm, som gjorda för att doppa i en kopp glögg.
60 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
387,30 kr
125 g
smör
2 dl
socker
2 st
ägg
1 msk
apelsinjuice
7 dl
vetemjöl
2.5 tsk
bakpulver
1 msk
kanel, malen
1 tsk
ingefära, malen
1 tsk
nejlika, malen
1 dl
tranbär
1 dl
grovhackade, skalade mandlar
CHEDDAROSTKRÄM
250 g
riven ost, cheddar eller annan lagrad ost
100 g
färskost
50 g
smör
1 tsk
mortlade hela fänkålsfrön
5 st
kryddnejlika
2 msk
akvavit/snaps
2 msk
hackad gräslök
3 st
strimlade aprikoser
3 st
hackade valnötter
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
125 g
smör
2 dl
socker
2 st
ägg
1 msk
apelsinjuice
7 dl
vetemjöl
2.5 tsk
bakpulver
1 msk
kanel, malen
1 tsk
ingefära, malen
1 tsk
nejlika, malen
1 dl
tranbär
1 dl
grovhackade, skalade mandlar
CHEDDAROSTKRÄM
250 g
riven ost, cheddar eller annan lagrad ost
100 g
färskost
50 g
smör
1 tsk
mortlade hela fänkålsfrön
5 st
kryddnejlika
2 msk
akvavit/snaps
2 msk
hackad gräslök
3 st
strimlade aprikoser
3 st
hackade valnötter
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Värm ugnen till 170°.
2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen och apelsinjuicen.
3. Vänd ihop alla torra ingredienser, rör ner smöret och blanda tills degen håller ihop.
4. Dela degen i fyra delar och rulla längder. Lägg längderna på en pappersklädd plåt och grädda i ca 25 min eller tills längderna känns fasta på ovansidan.
5. Låt längderna svalna och skär dem sedan på diagonalen, ca 1-2 cm tjocka skivor. Torka skivorna i 75° i ca 1-2 timmar eller tills skorporna känns torra.
6. Cheddarostkräm: Riv osten fint och blanda med färskost och smör.
7. Tillsätt akvavit och kryddor. Lägg röran i en skål eller burk.
8. Toppa med gräslök, aprikos och valnötter.
9. Servera till pepparkaksbiscotti.
Köpklart recept för totalt
387,30 kr
Köpklart recept för
387,30 kr