Glöggminglet blev just lite mer spännande! Bjud på pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm, som gjorda för att doppa i en kopp glögg.
60 min
CHEDDAROSTKRÄM
1. Värm ugnen till 170°.
2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen och apelsinjuicen.
3. Vänd ihop alla torra ingredienser, rör ner smöret och blanda tills degen håller ihop.
4. Dela degen i fyra delar och rulla längder. Lägg längderna på en pappersklädd plåt och grädda i ca 25 min eller tills längderna känns fasta på ovansidan.
5. Låt längderna svalna och skär dem sedan på diagonalen, ca 1-2 cm tjocka skivor. Torka skivorna i 75° i ca 1-2 timmar eller tills skorporna känns torra.
6. Cheddarostkräm: Riv osten fint och blanda med färskost och smör.
7. Tillsätt akvavit och kryddor. Lägg röran i en skål eller burk.
8. Toppa med gräslök, aprikos och valnötter.
9. Servera till pepparkaksbiscotti.
80 portioner