Pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm

Glöggminglet blev just lite mer spännande! Bjud på pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm, som gjorda för att doppa i en kopp glögg. 

60 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

387,30 kr

Pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm
  • 125 g

    smör

  • 2 dl

    socker

  • 2 st

    ägg

  • 1 msk

    apelsinjuice

  • 7 dl

    vetemjöl

  • 2.5 tsk

    bakpulver

  • 1 msk

    kanel, malen

  • 1 tsk

    ingefära, malen

  • 1 tsk

    nejlika, malen

  • 1 dl

    tranbär

  • 1 dl

    grovhackade, skalade mandlar

CHEDDAROSTKRÄM

  • 250 g

    riven ost, cheddar eller annan lagrad ost

  • 100 g

    färskost

  • 50 g

    smör

  • 1 tsk

    mortlade hela fänkålsfrön

  • 5 st

    kryddnejlika

  • 2 msk

    akvavit/snaps

  • 2 msk

    hackad gräslök

  • 3 st

    strimlade aprikoser

  • 3 st

    hackade valnötter

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 125 g

    smör

  • 2 dl

    socker

  • 2 st

    ägg

  • 1 msk

    apelsinjuice

  • 7 dl

    vetemjöl

  • 2.5 tsk

    bakpulver

  • 1 msk

    kanel, malen

  • 1 tsk

    ingefära, malen

  • 1 tsk

    nejlika, malen

  • 1 dl

    tranbär

  • 1 dl

    grovhackade, skalade mandlar

CHEDDAROSTKRÄM

  • 250 g

    riven ost, cheddar eller annan lagrad ost

  • 100 g

    färskost

  • 50 g

    smör

  • 1 tsk

    mortlade hela fänkålsfrön

  • 5 st

    kryddnejlika

  • 2 msk

    akvavit/snaps

  • 2 msk

    hackad gräslök

  • 3 st

    strimlade aprikoser

  • 3 st

    hackade valnötter

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. Värm ugnen till 170°.

2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen och apelsinjuicen.

3. Vänd ihop alla torra ingredienser, rör ner smöret och blanda tills degen håller ihop.

4. Dela degen i fyra delar och rulla längder. Lägg längderna på en pappersklädd plåt och grädda i ca 25 min eller tills längderna känns fasta på ovansidan.

5. Låt längderna svalna och skär dem sedan på diagonalen, ca 1-2 cm tjocka skivor. Torka skivorna i 75° i ca 1-2 timmar eller tills skorporna känns torra.

6. Cheddarostkräm: Riv osten fint och blanda med färskost och smör.

7. Tillsätt akvavit och kryddor. Lägg röran i en skål eller burk.

8. Toppa med gräslök, aprikos och valnötter.

9. Servera till pepparkaksbiscotti.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

387,30 kr

Köpklart recept för

387,30 kr