Hemköp

Pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm

Glöggminglet blev just lite mer spännande! Bjud på pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm, som gjorda för att doppa i en kopp glögg.

60 min

Pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm

Ingredienser

  • 125 g
    smör
  • 2 dl
    socker
  • 2 st
    ägg
  • 1 msk
    apelsinjuice
  • 7 dl
    vetemjöl
  • 2.5 tsk
    bakpulver
  • 1 msk
    kanel, malen
  • 1 tsk
    ingefära, malen
  • 1 tsk
    nejlika, malen
  • 1 dl
    tranbär
  • 1 dl
    grovhackade, skalade mandlar

CHEDDAROSTKRÄM

  • 250 g
    riven ost, cheddar eller annan lagrad ost
  • 100 g
    färskost
  • 50 g
    smör
  • 1 tsk
    mortlade hela fänkålsfrön
  • 5 st
    kryddnejlika
  • 2 msk
    akvavit/snaps
  • 2 msk
    hackad gräslök
  • 3 st
    strimlade aprikoser
  • 3 st
    hackade valnötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 170°.

2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen och apelsinjuicen.

3. Vänd ihop alla torra ingredienser, rör ner smöret och blanda tills degen håller ihop.

4. Dela degen i fyra delar och rulla längder. Lägg längderna på en pappersklädd plåt och grädda i ca 25 min eller tills längderna känns fasta på ovansidan.

5. Låt längderna svalna och skär dem sedan på diagonalen, ca 1-2 cm tjocka skivor. Torka skivorna i 75° i ca 1-2 timmar eller tills skorporna känns torra.

6. Cheddarostkräm: Riv osten fint och blanda med färskost och smör.

7. Tillsätt akvavit och kryddor. Lägg röran i en skål eller burk.

8. Toppa med gräslök, aprikos och valnötter.

9. Servera till pepparkaksbiscotti.

80 portioner

304,50 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon