Grava din egen lax till jul. Med det här receptet får du en gravad lax med mycket smak av både ingefära, senap och kaffe. En ljuvlig lax med såväl beska som fräschör. Perfekt på julbordet.
35 min
SENAP- OCH KAFFESÅS
1. Filéa laxen och putsa bort alla ben, men låt skinnet vara kvar.
2. Blanda salt, socker, och peppar. Gnid in blandningen, dill och pepparrot i laxens köttsidor. Lägg laxen i en plastpåse.
3. Låt ligga 2 dygn i kylen och vänd påsen 4–5 gånger under den tiden.
4. SENAP- OCH KAFFESÅS: Blanda samman de båda senapssorterna, socker, salt, peppar och vinäger.
5. Tillsätt oljan droppvis eller i en fin stråle under kraftig omrörning så att såsen blir tjock. Det går utmärkt att använda elvisp. Tillsätt kaffet och den hackade dillen och smaka gärna av med nymalen svartpeppar.
6 portioner