Recept från Hemlagat, vinter 2016
30 min
SOJAMAJONNÄS
RISCHIPS
TARTAR
1. MAJONNÄS: Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt soja, vinäger och olja.
2. Sänk ned stavmixern och kör till en tjock majonnäs. Förvara i kyl fram till servering.
3. RISCHIPS: Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappren i oljan tills de ”puffat” upp och blivit vita och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
4. TARTAR: Skala och finhacka löken. Blanda med risvinäger och låt stå ca 10 minuter. Skala rättikan och skär i tunna skivor på mandolin eller med kniv. Strimla skivorna tunt och lägg i iskallt vatten så att de blir krispiga.
5. Skär gurkan i skivor. Skär bort kärnorna och strimla resten tunt.
6. Hacka musslorna och forma till små tärningar.
7. Toppa chipsen med tartar, lök, rättika, gurka, forellrom och majonnäs.
6 portioner