Musseltartar med rischips och sojamajonnäs

Recept från Hemlagat, vinter 2016

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

200,67 kr

Musseltartar med rischips och sojamajonnäs

SOJAMAJONNÄS

  • 1 st

    ägg

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 msk

    ris- eller vitvinsvinäger

  • 3 dl

    neutral rapsolja

RISCHIPS

  • 6 st

    torkade rispapper (finns i butik)

  • 1 l

    frityrolja

TARTAR

  • 0.25 st

    silverlök

  • 1 msk

    risvinäger

  • 150 g

    rättika

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 fp

    pilgrim- eller kammusslor

  • 6 msk

    röd caviar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur, soja och ägg

Ingredienser

SOJAMAJONNÄS

  • 1 st

    ägg

  • 2 msk

    japansk soja

  • 1 msk

    ris- eller vitvinsvinäger

  • 3 dl

    neutral rapsolja

RISCHIPS

  • 6 st

    torkade rispapper (finns i butik)

  • 1 l

    frityrolja

TARTAR

  • 0.25 st

    silverlök

  • 1 msk

    risvinäger

  • 150 g

    rättika

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 fp

    pilgrim- eller kammusslor

  • 6 msk

    röd caviar

Allergiinformation

fisk eller skaldjur, soja och ägg

Gör så här

1. MAJONNÄS: Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt soja, vinäger och olja.

2. Sänk ned stavmixern och kör till en tjock majonnäs. Förvara i kyl fram till servering.

3. RISCHIPS: Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappren i oljan tills de ”puffat” upp och blivit vita och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

4. TARTAR: Skala och finhacka löken. Blanda med risvinäger och låt stå ca 10 minuter. Skala rättikan och skär i tunna skivor på mandolin eller med kniv. Strimla skivorna tunt och lägg i iskallt vatten så att de blir krispiga.

5. Skär gurkan i skivor. Skär bort kärnorna och strimla resten tunt.

6. Hacka musslorna och forma till små tärningar.

7. Toppa chipsen med tartar, lök, rättika, gurka, forellrom och majonnäs.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

200,67 kr

Köpklart recept för

200,67 kr