Recept från Hemlagat, vinter 2016
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
200,67 kr
SOJAMAJONNÄS
1 st
ägg
2 msk
japansk soja
1 msk
ris- eller vitvinsvinäger
3 dl
neutral rapsolja
RISCHIPS
6 st
torkade rispapper (finns i butik)
1 l
frityrolja
TARTAR
0.25 st
silverlök
1 msk
risvinäger
150 g
rättika
0.5 st
gurka
1 fp
pilgrim- eller kammusslor
6 msk
röd caviar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur, soja och ägg
SOJAMAJONNÄS
1 st
ägg
2 msk
japansk soja
1 msk
ris- eller vitvinsvinäger
3 dl
neutral rapsolja
RISCHIPS
6 st
torkade rispapper (finns i butik)
1 l
frityrolja
TARTAR
0.25 st
silverlök
1 msk
risvinäger
150 g
rättika
0.5 st
gurka
1 fp
pilgrim- eller kammusslor
6 msk
röd caviar
Allergiinformation
fisk eller skaldjur, soja och ägg
1. MAJONNÄS: Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt soja, vinäger och olja.
2. Sänk ned stavmixern och kör till en tjock majonnäs. Förvara i kyl fram till servering.
3. RISCHIPS: Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappren i oljan tills de ”puffat” upp och blivit vita och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
4. TARTAR: Skala och finhacka löken. Blanda med risvinäger och låt stå ca 10 minuter. Skala rättikan och skär i tunna skivor på mandolin eller med kniv. Strimla skivorna tunt och lägg i iskallt vatten så att de blir krispiga.
5. Skär gurkan i skivor. Skär bort kärnorna och strimla resten tunt.
6. Hacka musslorna och forma till små tärningar.
7. Toppa chipsen med tartar, lök, rättika, gurka, forellrom och majonnäs.
Köpklart recept för totalt
200,67 kr
Köpklart recept för
200,67 kr