Hemköp

Musseltartar med rischips och sojamajonnäs

Recept från Hemlagat, vinter 2016

30 min

Musseltartar med rischips och sojamajonnäs

Ingredienser

SOJAMAJONNÄS

  • 1 st
    ägg
  • 2 msk
    japansk soja
  • 1 msk
    ris- eller vitvinsvinäger
  • 3 dl
    neutral rapsolja

RISCHIPS

  • 6 st
    torkade rispapper (finns i butik)
  • 1 l
    frityrolja

TARTAR

  • 0.25 st
    silverlök
  • 1 msk
    risvinäger
  • 150 g
    rättika
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 fp
    pilgrim- eller kammusslor
  • 6 msk
    röd caviar

Gör så här

1. MAJONNÄS: Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt soja, vinäger och olja.

2. Sänk ned stavmixern och kör till en tjock majonnäs. Förvara i kyl fram till servering.

3. RISCHIPS: Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappren i oljan tills de ”puffat” upp och blivit vita och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

4. TARTAR: Skala och finhacka löken. Blanda med risvinäger och låt stå ca 10 minuter. Skala rättikan och skär i tunna skivor på mandolin eller med kniv. Strimla skivorna tunt och lägg i iskallt vatten så att de blir krispiga.

5. Skär gurkan i skivor. Skär bort kärnorna och strimla resten tunt.

6. Hacka musslorna och forma till små tärningar.

7. Toppa chipsen med tartar, lök, rättika, gurka, forellrom och majonnäs.

6 portioner

312,67 kr
Hemköp chat icon