Hemköp

Pinsa med chorizo och taleggio

Den perfekta bjudmaten som kan varieras på mängder av olika sätt. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia. Pinsan är oval i formen och innehåller både ris-, vete- och kikärtsmjöl – vilket ger degen en fylligare smak.

15 min

Pinsa med chorizo och taleggio

Ingredienser

  • 3 dl
    färdig pizzasås
  • 1 paket
    tunna skivor chorizo
  • 2 fp
    buffelmozarella
  • 150 g
    taleggio
  • 2 tsk
    honung
  • 1 kruka
    kruka basilika
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 1 pk
    pinsa

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Förbered pinsabrödet eller baka ut om du gör egen pinsa.

3. Stryk ut tomatsåsen i ett tunt lager över pinsan.

4. Dela taleggion i bitar och fördela jämt över pinsan.

5. Häll av vätskan från mozzarellan, skär i skivor och lägg på.

6. Lägg på chorizoskivorna.

7. Sätt in i ugnen och grädda 5–7 minuter eller till osten har smält.

8. Ta ut pinsan ur ugnen, ringla på lite flytande honung och toppa med basilikablad, salt och chiliflakes.

4 portioner

201,05 kr
Hemköp chat icon