Den perfekta bjudmaten som kan varieras på mängder av olika sätt. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia. Pinsan är oval i formen och innehåller både ris-, vete- och kikärtsmjöl – vilket ger degen en fylligare smak. Detta recept på pinsa är toppat med chorizo och taleggio, men du kan såklart toppa med allting som du tycker om!
15 min
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Förbered pinsabrödet eller baka ut om du gör egen pinsa.
3. Stryk ut tomatsåsen i ett tunt lager över pinsan.
4. Dela taleggion i bitar och fördela jämt över pinsan.
5. Häll av vätskan från mozzarellan, skär i skivor och lägg på.
6. Lägg på chorizoskivorna.
7. Sätt in i ugnen och grädda 5–7 minuter eller till osten har smält.
8. Ta ut pinsan ur ugnen, ringla på lite flytande honung och toppa med basilikablad, salt och chiliflakes.
4 portioner