Pizza Margherita med en sallad på getost och päron
Om man vill så kan man vända på det och ha päron och getost på pizzan. Bre då ett lager crème fraiche, fördela tunt skuren pöron och toppa med getost. Avsluta med att ringla lite honung på pizzorna när de är avbakade.
15 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
157,74 kr
Pizza Margherita
4 st
pizzabottnar
400 g
pizzasås
440 g
mozzarella
20 g
basilika
1 msk
olivolja
Dressing
1 msk
vitvinsvinäger
3 msk
olivolja
1 tsk
dijonsenap
1 msk
honung
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Sallad
1 st
päron
150 g
getost
70 g
salladsmix
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
Pizza Margherita
4 st
pizzabottnar
400 g
pizzasås
440 g
mozzarella
20 g
basilika
1 msk
olivolja
Dressing
1 msk
vitvinsvinäger
3 msk
olivolja
1 tsk
dijonsenap
1 msk
honung
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Sallad
1 st
päron
150 g
getost
70 g
salladsmix
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
Pizza Margherita: Lägg ut pizzabottnarna på plåtarna och bred ut pizzasåsen. Riv mozzarellan i små bitar och fördela över pizzorna. Sätt plåtarna i ugnen i 12-15 min, byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Dressing: Blanda vitvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i den lilla skålen.
Sallad: Halvera och skiva päron tunt. Skär getost i mindre bitar. Blanda allt i salladsskålen. Häll över dressingen och blanda försiktigt.
Ta ut pizzorna från ugnen. Plocka bladen från basilikan och fördela över pizzorna. Ringla lite olivolja över. Servera tillsammans med salladen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
157,74 kr
Köpklart recept för
157,74 kr