En pizza pocket med smulstekt chorizofärs eller en med färsk spenat, ja, det kommer vara omöjligt att välja. Lika bra att ta en av varje! Det här är ett dröm-mellis som gjort för utflykt, enkelt att ta med och perfekt när man börjar känna sig hungrig och snabbt vill ha något gott och varmt. Vi gör dem på färdig pizzadeg och tomatsås, så går det supersnabbt att få dem färdiga.
Du kan fylla dem nästan vad du vill, men vi rekommenderar förstås en pizza pocket med mycket ost och smak – som dessa med chorizo och färsk spenat! Och du behöver inte gå på utflykt, man får äta dem inne också!
30 min
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Snitta korven på längden och pilla färsen ur skinnet.
3. Smula korven i stekpannan och fräs på medelhög värme tills den blivit krispig och fått färg.
4. Rulla ut degen på en mjölad köksbänk och kavla ut den lite, så den inte känns för tjock.
5. Skär ut 12 rutor, det går enklast med en pizzaslicer.
6. Toppa tre av rutorna med tomatsås, mozzarella och stekt chorizo och tre med tomatsås, mozzarella och färsk spenat.
7. Lämna en kant på ca 1 cm runt om utan fyllning.
8. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg ett lock på varje botten och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla pizzan med ägg.
9. Grädda på bakplåtspapper i ca 10 min. Servera gärna med lite extra tomatsås att doppa i.
Tips: Pizza pockets är perfekta att slå in lite folie eller i en matlåda och ta med som matsäck på utflykten, eller ät hemma som brunch, lunch eller mellis.
4 portioner