Hemköp

Pizza bianca med ostronskivling, salvia, fläsk & rå äggula

Det finns stor risk att den här pizzan blir din absoluta favoritpizza, vi lovar. Den råa äggulan innan servering är pricken över i:et.

30 min

Pizza bianca med ostronskivling, salvia, fläsk & rå äggula

Ingredienser

  • 4 rulle
    pizzadegar (gör egen eller köp färdig)
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 st
    buffelmozzarella
  • 4 dl
    grovriven blandad lagrad ost, t ex grana padano, västerbotten eller lagrad prästost
  • 300 g
    ostronskivling (eller annan svamp)
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 10 blad
    färsk salvia
  • 1 paket
    bacon
  • 3 st
    gula lökar
  • 1 msk
    smör och olja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 st
    citroner (rivet skal från)
  • 0.33 dl
    finhackad persilja
  • 0.33 dl
    finhackad körvel
  • 0.33 dl
    citronverbena (ej tillgängligt online)
  • 3 st
    ägg (råa äggulor från)

Gör så här

1. Strimla den gula löken. Stek den i smör och olja på medelvärme tills den är mjuk och karamelliserad. Smaka av med salt och peppar.

2. Riv ostronskivlingen i trådar och stek i smör och hackad vitlök och salvia, krydda med salt. Strimla baconet.

3. Hetta upp ugnen till 300° (varmluftsugn 275°). Låt ugnen vara uppe i 300° under 15 minuter. Använd gärna en pizzasten, om du inte har en kan du sätta in en bakplåt i ugnen och låta den bli riktigt het.

4. Kavla eller dra ut pizzadegen riktigt tunn; använd mycket mjöl så att den inte fastnar och är lätt att hantera.

5. Bred ut crème fraiche över bottnarna och toppa med riven mozzarella, bacon, stekt lök, svamp och riven ost. Grädda pizzan i cirka 5–10 minuter, eller tills den fått fin färg under och rikligt med färg på kanterna. Var inte rädd för lite brända kanter, det ger god smakkaraktär. Toppa med rivet citronskal, ringla över rå äggula (som du rör runt med gaffel först) och servera genast.

Tips! För at få till riktigt goda pizzor är det bra med en pizzasten. (En bakplåt fungerar också.) I stället för en pizzasten kan du också lägga 3-4 stenar eldfast tegel i ugnen. Det har samma funktion som en baksten och hjälper dessutom till att hålla värmen i ugnen under tiden man öppnar ugnsluckan för att ta in och ut pizzor.

4 portioner

316,40 kr
Hemköp chat icon