Hemköp

Pizza med färskpotatis och Västerbottensost

Pizzadrottningen Sandra Mastio älskar sommaren och här kommer en välsmakande hyllning till den svenska – med krossad färskpotatis, sardeller och Västerbottensost.

40 min

Pizza med färskpotatis och Västerbottensost

Ingredienser

FÖRE GRÄDDNING

  • 1 rulle
    pizzadeg (eller 1 pizzadegboll, se vårt recept)
  • 1 dl
    karamelliserad lök
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 3 msk
    vatten
  • 3 st
    kokta krossade färskpotatisar
  • 5.5 st
    sardellfiléer
  • 100 g
    riven Västerbottensost

KARAMELLISERAD LÖK

  • 4 st
    gula lökar, tunnskivade
  • 2 msk
    smör
  • 1 msk
    olivolja

EFTER GRÄDDNING

  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 st
    citron (ca. 2 tsk saft från)
  • 1 msk
    örtolja (mixa rapsoljamed alla tänkbara örter)
  • 0.5 st
    äkta buffelmozzarella
  • 2 msk
    finhackad gräslök

Gör så här

1. Stek den tunt skivade löken sakta på medelvärme i smör och olja, tills den blir gyllene, mjuk och karamelliserad.

2. Förbered ugnen eller grillen på högsta tänkbara temperatur, ej varmluft. Värm din pizzasten eller en plåt från början.

3. Baka ut din degboll. Toppa med sås och andra ingredienser i ett jämnt lager.

4. Baka pizzan tills kanterna är krispiga och osten smält.

5. När pizzan är klar, pensla kanterna direkt med olivoljan. Toppa med de råvaror som ska läggas på pizzan efter gräddning.

4 portioner

Hemköp chat icon